2ª cursa Campionat de Catalunya de Motocròs

Aquest passat diumenge, 29 de maig, el Campionat de Catalunya de Motocròs de Grans ha visitat les instal·lacions de l’Àrea de Motor del Berguedà

El circuit d’Olvan ha acollit els pilots de les categories de major cilindrada del català de motocròs: MX1, MX2, MX3, MX4, MX5, Mx Sots18, MX125 i MX Elit.

Una vegada més, i quan encara ens trobem a les portes de l’estiu, la calor ha marcat la jornada esportiva. El sol i les altes temperatures, però, no han alterat ni un pèl el bon desenvolupament de la cursa, especialment l’estat del terreny, que s’ha mantingut humit i sense pols gràcies a la bona feina del Moto Club Baix Berguedà, organitzador de la cursa, que s’ha encarregat de regar i vetllar el traçat al llarg de tota la setmana.

Al comptar amb una inscripció no gaire alta, 70 participants, la cursa s’ha dividit en tres mànegues. El primer grup ha agrupat les categories MX Elit, MX1 i MX2; el segon grup: MX125 i MX Sots18 4T; i el tercer grup els corredors de les categories MX3, MX4 i MX5.

En MX Elit, el pilot local, Simeó Ubach, s’ha enfilat a l’esglaó més alt del podi després de vèncer la segona i definitiva mànega del dia per davant d’un gran Roger Oliver, que ha estat el més ràpid en el primer assalt de la jornada. L’empat a 45 punts entre tots dos pilots s’ha decantat a favor dels interessos d’Ubach.

Ferran Arnau de Vera ha estat el pilot més destacat de la categoria MX1. El pilot del Moto Club Castelló d’Empúries ha vençut amb solvència les dues mànegues de la jornada. El podi de la categoria MX1 l’han completat el nou líder de la classificació general, David Noya, que ha fet segon, i Daniel Garralón, que gràcies a aquest podi es consolida en posicions capdavanteres.

Pel que fa a MX2, Adrià Monné s’ha alçat amb el triomf gràcies a sendes victòries en les dues mànegues disputades al circuit d’Olvan. El corredor del Moto Club Segre ha demostrat un gran nivell, sobretot en la primera cursa, on ha aconseguit ser el més ràpid, per davant, fins i tot, dels millors pilots de MX Elit i MX1. El top 3 de la categoria MX2 ha tingut un desenllaç d´allò més igualat entre Marc Pamias, segon, i Arnau Lledó, que finalment ha fet tercer.

A MX125, Biel Piera ha aconseguit el triomf després de sumar una segona plaça en la primera mànega, per darrere de Pablo Ceña, i una primera posició en la segona i definitiva cursa del dia. Pablo Ceña ha finalitzat segon, i Àlex López, tercer.

Jordi Galera ha estat el guanyador de la categoria MX Sots18 4Temps. El pilot del Moto Club Segre ha dominat les dues mànegues de la jornada. Liam Sanjuan ha aconseguit una ajustada segona posició per davant d’Aniol Molas, que ha fet tercer.

El pilot del Moto Club Amics Moto Valls de Torroella, Ramon Brucart, s’ha endut la victòria de la categoria MX3. Brucart ha vençut amb autoritat les dues mànegues del dia. Joan Miquel Munar, amb dues terceres posicions, ha pujat al segon esglaó del podi, mentre que Gabriel Pons ha completat el top 3 de la categoria.

El pilot -i president- de l’Amics Moto Club Martorelles, Joel Lozano, ha estat el guanyador de la categoria MX4. Lozano no ha afluixat el ritme i, d’aquesta manera, ha aconseguit vèncer les dues mànegues de la jornada. Joan Vilalta i Jordi Pagès, segon i tercer, respectivament, han completat els calaixos del podi.

Finalment, pel que fa a la categoria dels més veterans, MX5, Sergi Lasala, del Moto Club Segre, s’ha endut el triomf després de guanyar les dues curses del dia. Sergio Perellón i Rafael Begur, per aquest ordre, han completat les posicions d’honor.

La propera cursa de la temporada del Campionat de Catalunya de Motocròs de Grans, corresponent a la tercera prova del certamen, tindrà lloc al circuit de Salomó, el proper 12 de juny.