Alberto Puig: “Estem molt motivats després d’haver començat així de bé la temporada”

El Team Manager del Repsol Honda valora l’inici de la cinquena campanya al capdavant de l’equip després de la bona actuació dels seus pilots a Qatar.

Com descriuries el primer Gran Premi del 2022?
“Ha estat un molt bon inici des de molts punts de vista. En primer lloc, fa uns mesos no sabíem si Marc Márquez podria ser a Qatar. Segon, hem aconseguit un bon podi amb Pol Espargaró a la primera cursa, cosa que mostra que el que va aconseguir a la part final de la temporada 2021 segueix allà. Ha demostrat això i la capacitat amb el rendiment de la moto. Va ser consistent durant tot el cap de setmana i estem molt contents amb aquest resultat”.

No és habitual veure Marc Márquez en cinquena posició, però ve d’un hivern molt complicat i Qatar històricament no ha estat un circuit favorable per a Honda…
“Crec que l’elecció de pneumàtic del Marc va ser la correcta, sortint amb el compost tou. Però li va faltar una mica de subjecció al tren davanter i va decidir deixar de forçar i evitar riscos. Sincerament, va fer una carrera intel·ligent; sap què necessita i sabia que en aquesta situació, la millor decisió era sumar els punts de la cinquena posició. Òbviament si hagués tingut altres sensacions amb la moto hauria atacat més, és el seu caràcter. El que ha aconseguit el diumenge a Qatar és bo per a nosaltres, està amb un bon feeling en general i preparant-se per a la cursa següent. Aquesta serà la temporada més llarga a la història de MotoGP, amb 21 Grans Premis”.

Els dos pilots al Top-5 a Qatar, circuit on les Honda no solen destacar, és aquesta una mostra de la millora que s’ha dut a terme a la moto?
“Hem tingut un bon començament i els nostres pilots estan contents, encara que després d’aquesta primera cursa encara queden punts per millorar. En comparació amb anys anteriors, estem més satisfets com a grup i també és important que els nostres pilots estiguin en forma i que disposin d’una moto nova. L’Honda continuarà evolucionant, això és clar; tot l’equip de HRC i del Repsol Honda estem treballant per millorar-lo. Estem molt motivats després d’haver començat així bé la temporada”.

Quins són els punts positius i negatius del cap de setmana?
“Els positius són el retorn de Marc a la competició i la confirmació que Pol és un pilot que pot estar davant de forma constant i lluitar al capdavant de carrera. El punt negatiu del cap de setmana no ho esmentaré”.

La propera carrera és a Indonèsia, on tornem després de no córrer en 20 anys. Com l’equip Repsol Honda afronta aquest moment especial?
“Després del test que vam fer fa un mes allà, arribarem a la cursa amb expectatives altes. Estem molt contents de tornar a Indonèsia, perquè és un país que recolza molt Honda. Tenim molts aficionats que utilitzen les nostres motos i esperem que puguin gaudir d’un gran espectacle a Lombok”.