Alberto Puig: “Mai no hi ha res normal a les carreres i mai no pots predir gaire el que passarà”

Parlem amb Alberto Puig, Team Manager de l’equip Repsol Honda, de la segona cita de la temporada al Circuit Internacional de Mandalika.

Alberto Puig opina de l’actuació dels seus pilots en la segona prova de MotoGP.

Un cap de setmana complicat a Indonèsia. Quines han estat les sensacions?

“La sensació, parlant amb franquesa, no ha estat gens bona. Primer punt: Marc va tenir moltes caigudes i no va poder córrer. Segon punt: a la pretemporada vam ser molt ràpids i després, de sobte, Michelin va canviar el pneumàtic i la nostra moto també va canviar del tot. Encara no entenem completament què va passar i haurem de discutir profundament amb Michelin la situació dels pneumàtics. Passar de ser molt ràpids fa un mes a la situació en què hem estat aquest cap de setmana, és molt difícil pels nostres pilots i costa ser consistents i tenir confiança. En general no podem estar contents”.

Com està el Marc després de la cursa i què toca ara?

“El següent pas és centrar-se en la recuperació. Aquest cap de setmana ha estat molt dur, la caiguda al Warm Up, la quarta del cap de setmana… ha estat difícil. Ara mateix volem que descansi. Creiem que prenem la decisió correcta ateses les circumstàncies de les caigudes”. Pol va ser el més ràpid a Mandalika durant el test, però aquest cap de setmana va tenir problemes a totes les sessions. “Durant la carrera, Pol va tenir un problema amb el casc. Sembla que no podia veure bé i crec que comprovarà aquesta situació amb la seva marca de cascos. Amb una quantitat tan gran d’aigua al estar en un grup de quatre o cinc pilots, si no hi pots veure, no tens cap possibilitat. No va ser un bon resultat per a ell”.

Algun punt positiu?

“El punt positiu és que vam poder tornar a Indonèsia. Ens agrada tornar aquí. Desafortunadament, la situació no va ser la millor per a nosaltres i tampoc per als fans degut a la pluja”.

Ara Argentina i Texas.

“Mai no hi ha res normal a les carreres i mai no pots predir gaire el que passarà. Vam venir aquí fa unes setmanes, érem ràpids i ara som lents. A veure. Necessitem entendre què va passar amb el pneumàtic Michelin, necessitem tenir una conversa profunda amb ells. Les properes curses són en circuits que han estat bons per a Marc i per a Honda en el passat. Esperem que el Marc estigui recuperat i que ho puguem fer el millor possible”.