ALEIX ESPARGARÓ I APRÍLIA TRIOMFEN AL GRAN PREMI D’ARGENTINA

Aleix Espargaró s’ha adjudicat la victòria a Termas de Río Hondo i es col·loca líder a MotoGP.

Aprilia triomfa al Gran Premi d’Argentina, aconseguint la seva primera victòria a la categoria de MotoGP amb Aleix Espargaró. Per a la Casa de Noale, una de les marques més reeixides de la història del motociclisme, va ser la victòria número 295 al Campionat del Món de MotoGP, la primera a la nova era dels quatre temps de la màxima competició de motociclisme després dels innombrables èxits aconseguits a les categories de 125 i 250 cc.

Un dia històric, que també va coronar Aleix Espargaró en el seu 200è GP a la categoria reina com a veritable capità de l’equip, Aleix va ser el protagonista d’un cap de setmana per recordar, amb la pole position, la victòria i la tornada ràpida en cursa.

Un senyal inequívoc de l’excel·lent nivell de competitivitat aconseguit per l’Aprilia RS-GP 2022. Gràcies a aquesta victòria, Espargaró lidera ara la classificació general de pilots amb 45 punts, demostrant a més un inici de temporada més que positiu per a tot l’equip Aprilia Racing, que també va veure com Maverick Viñales aconseguia la seva millor actuació de la temporada a Termas de Río Fondo, en acabar setè després de mantenir-se entre els cinc primers durant diverses voltes.

ALEIX ESPARGARÓ

“Estic molt orgullós del que hem aconseguit, hem recorregut un llarg camí per arribar fins aquí, però per fi ho hem fet! Ha estat un gran cap de setmana, però no ha estat una cursa fàcil: he estat molt ràpid als entrenaments, així com al warm up, però a la cursa he patit una mica per la falta de “grip”. No em vaig desanimar, vaig intentar canviar la configuració electrònica diverses vegades per superar aquests problemes i al final vaig aconseguir millorar.

Era unes dècimes més ràpid que Martín, però no era fàcil avançar-lo, també perquè era una situació nova per a mi, mai no havia estat lluitant per la victòria a MotoGP. Va ser realment emocionant, especialment la darrera volta. Estic molt content per Aprilia, per mi i per la meva família, ens ho mereixem.

Gràcies novament a l’equip, a la gent de Noale i al Grup Piaggio pel seu suport. Ara estem liderant el campionat, però només intentem aprofitar el moment positiu, seguir divertint-nos i mantenir els peus a terra”.