Arai Concept-X

L’Arai Concept-X disposa d’una estètica dels vuitanta però amb la tecnologia més moderna.

Per fora l’Arai Concept-X manté la seva estètica clàssica dels anys 80, apostant per colors llisos i gràfiques senzilles que combinin amb aquest look rebel que tant s’emportava aleshores.

Tanmateix, és dins on integra el present i el futur, amb els avenços més recents i tota la tecnologia de la marca nipona, que ha construït així un casc completament diferent dels altres. Homologat segons la norma ECE 22-05, la forma arrodonida de la seva calota és, com passa amb els diferents cascos integrals d’aquest fabricant, un dels seus trets més característics. Gràcies a la seva forma i disposició, es garanteix el grau més elevat de seguretat per a l’usuari, ja que facilita el lliscament d’objectes, en cas d’impacte, i, per tant, disminueix la quantitat d’energia que ha d’absorbir el casc quan es produeix un cop.

Aquesta calota compta amb sistema d’eix variable (VAS), que augmenta la superfície llisa de la mateixa 24 mm, i està fabricada en PB e-cLc, construcció laminada d’e-complex amb cinturó perifèric, fet que es tradueix en un alt nivell de resistència i un pes més lleuger que el dels seus antecessors. Així mateix, inclou el Sistema d’alliberament d’emergència, que permet una accessibilitat més gran davant una lesió de l’usuari.

Un altre dels punts clau del Concept-X és la seva ventilació. Aquest casc compta amb Free Flow System, un sistema que reparteix el flux d’aire que entra per la part davantera del mateix (principalment per la zona del mentó) i surt per diferents canals a la zona posterior. Així, es redueixen les turbulències i el soroll del vent i s’afavoreix la sortida de l’aire calent, garantint també la refrigeració del motorista.

El seu interior és encoixinat, antimicrobià, transpirable i desmuntable, cosa que facilita la seva neteja. Així mateix, presenta el sistema de contorn facial, que ofereix un ajustament cenyit i millora el confort a la zona inferior de les galtes i el mentó. Compte també amb coixinets interiors encoixinats a la zona de les orelles, galtes i temples, amb una capa extraïble per als que necessitin una mica més d’espai.

D’altra banda, la visibilitat del pilot està garantida gràcies a la pantalla VAS MAX Visió, de gran amplitud, anti-baf, anti-ratlladures i amb Pinlock.

L’Arai CONCEPT-X està disponible a la web oficial de BIHR, en colors llisos, com el negre, blanc o vermell, i gràfiques senzilles, en talles que van des de la XS a la 2XL, per 639,94 euros (IVA inclòs) . Per a més informació entra a www.mybihr.com