Barreda diu adéu al Dakar

Joan Barreda s’ha vist obligat a abandonar a l’etapa d’avui.

Joan Barreda lluïa un missatge clar a la part posterior del seu casc en inscriure’s al seu 13è Dakar, l’any en què farà els 40 anys: “Last Shot” és el missatge que podien llegir els perseguidors de “Bang Bang”, una mena de combinació entre “últim ball” i “últim tret” d’aquest caçador en sèrie que acumula 29 scratxs al Dakar.

L’última conquesta d’aquest caçador d’escratxes continua fresca, ja que va ser a l’etapa 4, a la primera etapa en bucle al voltant de Ha’il. L’espanyol era a només quatre victòries del rècord ostentat per Peterhansel i Despres.

El dia següent, Bang Bang empassava pols a dolls cap al final de l’etapa, una altra especialitat del pilot d’Honda. El pilot, que compta amb el seu propi equip recolzat per Monster Energy i s’asseu al manillar d’una màquina de HRC, signava fins ara una especial prudent, col·locant-se entre la 4a i 8a posició de la general des de l’1 de gener.

Després de caure avui a l’inici de l’especial, Barreda ha hagut de lliurar les armes. Es tracta de la 6ª vegada que Bang Bang es veu obligat a abandonar. La seva millor marca al Dakar segueix sent la 5ª posició aconseguida el 2017 i el 2022.