Brixton Cromwell 1200

La Cromwell 1200 es presenta com el vaixell insígnia de Brixton, una naked amb caràcter disposada a marcar territori al seu segment.

Brixton ha fet un pas endavant posant al mercat una motocicleta que és tota una declaració d’intencions de la marca, ja que amb ella entra a la Champions League de les motocicletes de més de 1.000 cc.

Es tracta de la nova Cromwell 1200, un model realment molt esperat per tots els aficionats i que a la prova realitzada no ens ha defraudat en absolut.

Potència 83 CV a 6.550 rpm

Estètica

La Cromwell 1200 es troba disponible en 3 colors: Cargo Grenn. Timberwolf Grey i Backstage Black. Els dos primers mostren més parts cromades, mentre que el darrer és per als amants del món fosc, amb tota la moto pràcticament en negre mat.

El seu estil és el d’una naked amb tocs neo-retro, però tampoc li falta aquest toc esportiu que li atorguen els seus escapaments en forma de con.

Si parlem de la il·luminació és “full LED”, amb el seu enorme far rodó que disposa de llum de dia i que s’il·lumina amb el logotip de la marca, juntament amb l’estilitzat pilot del darrere i els petits intermitents.

Detalls de qualitat no li falten a la Cromwell 1200, com el preciós seient pla, ampli dipòsit de combustible incorporant el logotip de la marca en relleu, cilindrada marcada en alumini mat als laterals de la injecció, retallat parafangs davanter i empunyadures en símil cuir. Potser desentonen una mica del conjunt els senzills retrovisors rodons que amb un disseny més esportiu s’haurien integrat millor.

El manillar és cònic i ens permet un control perfecte de la motocicleta, mentre que les nostres cames queden encaixades als entrants que disposa el dipòsit de benzina.

Però la Cromwell no només està inspirada en un estil clàssic, sinó que també disposa de la darrera tecnologia per fer que la seva conducció sigui més fàcil i segura. Trobem control de tracció desbloquejable des de la pinya dreta, control de creuer que es pot manejar còmodament amb un sol botó situat a la pinya esquerra i també dos modes de conducció ECO i SPORT.

El quadre d’instruments està format per una esfera TFT que indica rellotge horari, nivell de combustible, temperatura motor, marxa engranada, comptavoltes, velocímetre, odòmetre, trip, els xivatos pertinents i un port USB.

Una de les principals característiques del seu peculiar quadre d’instruments és que canvia el disseny si canviem el mode de conducció, quan anem a ECO és més turístic, mentre que en mode SPORT es transforma en un disseny més esportiu guanyant molt més protagonisme el comptarevolucions.

Frens i Suspensions

La frenada és de gran qualitat i ofereix un tacte precís i contundent, amb un doble disc davant de 310 mm mossegat per pinces Nissin de doble pistó, mentre que amb tren del darrere tenim un disc de 260 mm amb pinça Nissin, tots dos trens amb ABS Bosch 9.1.

L’apartat de suspensions està signat per Kayaba amb una forquilla telescòpica de 41 mm de diàmetre i 120 mm de recorregut, ia la part del darrere una clàssica parella d’amortidors regulables en precàrrega amb 87 mm de recorregut.

Motor

El motor és un bicilíndric que ofereix una cilindrada de 1.222 cc, refrigerat per líquid i alimentat per injecció electrònica que aconsegueix una potència de 83 CV a 6.550 rpm i un increïble parell motor de 108 Nm ja disponible a partir de les 3.100 rpm.

Aquest impressionant motor disposa de 8 vàlvules, caixa de canvis de 6 velocitats i embragatge anti-rebot per evitar que la roda del darrere salti en reduïdes salvatges, gràcies també al calat del cigonyal a 270º s’aconsegueix una conducció molt suau i amb poques vibracions.

Tot i els seus 235 kg de pes en ordre de marxa, la Cromwell 1200 no es mostra pesada gràcies al seu bon repartiment de pesos, i fins i tot en marxa fa la sensació que no condueixes una 1.200 cc, sinó una motocicleta de menor cilindrada.

Conducció

El motor és pur múscul oferint un parell motor descomunal constant en tota la relació de marxes, cosa que ens permetrà gaudir extraordinàriament de la seva conducció.

El mode ECO és utilitzable sobretot a ciutat i si desitges una conducció relaxada, però quan canvies al mode SPORT tot canvia de sobte, ja que el motor puja de revolucions amb una rapidesa endimoniada, i engranem marxa darrera de marxa amb una acceleració fulgurant digna d’una esportiva.

A carreteres ràpides podem esprémer tot el seu potencial amb seguretat gràcies a la seva excel·lent part cicle i als Pirelli Phantom Sportscomp que s’agafen a l’asfalt amb fermesa.

La Brixton Cromwell 1200 és una moto perfecta per gaudir, una naked amb estil ideal tant per a un ús turístic com esportiu, que malgrat el seu aspecte retro disposa de la tecnologia més moderna per millorar la seguretat en la conducció.

FITXA TÈCNICA

Motor: bicilíndric en línia, 4 temps
Refrigeració: líquida
Alimentació: injecció electrònica
Parell motor màxim: 108 Nm/3100 rpm
Potència màxima: 83 CV a 6.550 rpm
Cilindrada: 1.222 cc
Relació de marxes: 6 velocitats
Fre davanter: doble disc de 310 mm, pinça dos pistons amb ABS
Fre del darrere: disc 260 mm, pinça fre 1 pistó amb ABS
Pneumàtic davanter: 100/90-18”
Pneumàtic del darrere: 160/70-17”
Pes en ordre de marxa: 235 kg.
Alçada seient: 800 mm
Consum: 4.6 l/100 km
Preu: 10.999 euros