Copa Catalana de Promovelocitat

ALBERTÓN, GUTIÉRREZ I GIL, ELS MÉS DESTACATS A LA COPA CATALANA DE PROMOVELOCITAT DEL PLA DE SANT TIRS

El circuit Kàrting de Sant Tirs ha estat la seu de la segona cursa de la temporada de la Copa Catalana de Promovelocitat 2022.

La prova, que va ser ajornada fa unes setmanes a causa de les males condicions meteorològiques, s’ha pogut celebrar amb total normalitat aquest passat diumenge, 24 d’abril.

El traçat pirinenc ha acollit els pilots de les categories: PromoRACC1, PromoRACC2 i PromoRACC3.

Xavier Albertón ha estat el protagonista de la categoria reina, PromoRACC1. El corredor del Moto Club Tortosa ha realitzat una gran actuació en totes dues mànegues, les quals ha guanyat amb molta solvència.  Només Jordi Espinós, en els primers compassos de la segona mànega, ha estat ha estat capaç de fer ombra al pilot de Roquetes.

Després d’aquest triomf, Albertón se situa com a nou líder de la general amb 14 punts d’avantatge sobre el segon classificat, Cesc Obiol, que no ha passat de la quarta posició al circuit del Pla de Sant Tirs.

Pel que fa a la resta de posicions de podi de la categoria PromoRACC1, especial menció a la cursa del castellonenc, Jordi Espinós, que ha ocupat el segon esglaó del podi després de sumar dues segones posicions al traçat de l´Alt Urgell.

Finalment, el pilot del Moto Club Terres de Ponent, Aleix Ginés, ha sumat el segon podi de la temporada després de fer tercer, per partida doble.

Pel que fa la categoria 110cc, PromoRACC2, Bryan Gutiérrez ha sumat la segona victòria de la temporada gràcies a una imperial actuació. El corredor del Moto Club Circuit Móra d’Ebre ha vençut còmodament les dues mànegues de la jornada i s’ha enfilat fins al primer esglaó del podi.

Jairo Llaó, del Moto Club Amics Martorelles, ha millorat el resultat respecte a l’anterior cursa al circuit de Móra d’Ebre, on va fer tercer. A Sant Tirs, Llaó ha aconseguit una segona posició que l’ha catapultat fins al segon esglaó del podi. Amb aquest bon resultat, Llaó es referma en la segona posició de la classificació general, amb 72 punts. El top 3 de la categoria PromoRACC2 l’ha completat Eddie Sun, que ha sumat el segon podi de la temporada.

D’altra banda, també en PromoRACC2, destacada actuació del pilot del Moto Club Circuit Móra d’Ebre, Àlex Pérez, que s’ha quedat a les portes del podi malgrat una boníssima tercera posició a la primera mànega del dia.

Finalment, a PromoRACC3, Copa Polini, Ares Gil ha sumat la segona victòria de la temporada després de vèncer les dues mànegues disputades al circuit del Pla de Sant Tirs. El corredor del Moto Club Terres de Ponent ha vençut còmodament la primera cursa del dia, però ha hagut de suar de valent per imposar-se en la segona, on ha creuat la bandera de quadres amb només 4 dècimes de marge sobre el segon classificat, Alonso Navarro. Precisament, el pilot de Sant Pere de Vilamajor s’ha enfilat fins a la segona posició del podi. El top tres de la categoria PromoRACC3 l’ha completat un lluitador Òscar Mercader.

La propera cursa de la temporada tindrà lloc el 8 de maig al circuit de Menàrguens.