Ducati Multistrada V4 Rally

Multistrada V4 Rally: la Ducati dedicada als grans viatgers.

En el tercer episodi de la sèrie web Ducati World Première 2023, el fabricant bolonyès va presentar la nova Multistrada V4 Rally, la Ducati dirigida als amants dels llargs recorregut.

Amb la “Rally”, Ducati porta l’esperit rodamón de la Multistrada V4 a un nivell encara més alt, gràcies a un millor confort per al pilot i passatger, una major autonomia i una aptitud off-road més pronunciada. El resultat és una motocicleta que es troba en el seu element tant a camins de terra com a les metròpolis modernes: l’elecció perfecta per a aquells que volen arribar a qualsevol destinació amb el màxim confort i seguretat, sense sacrificar les emocions de conducció típiques de Ducati. I com tota la família Multistrada V4, el rendiment (170 CV), fiabilitat i despeses de manteniment (intervals cada 60.000 km i canvi d’oli cada 15.000 km/24 mesos) són excel·lents.

En el seu element a qualsevol carretera

Fent honor a la seva denominació, el model “Rally” de la Multistrada V4 és una moto que millora encara més la seva capacitat per moure’s a totes les carreteres, especialment a les no asfaltades. De fet, aquesta Multistrada pot comptar amb suspensions semiactives amb recorregut augmentat a 200 mm que garanteixen una major distància a terra, amb un nou Power Mode dedicat a l’off-road, amb estreps per al pilot més amples dotades d’un perfil més marcat i insercions de goma extraïbles, i amb l’estratègia de control Skyhook DSS EVO encara més precisa i eficient en aquest model. La Multistrada V4 Rally també compta amb una funció Autoleveling, que garanteix un ajustament constant quan es modifica la configuració del pilot, passatger i equipatge, per mantenir sempre les característiques del vehicle sense canvis.

L’aptitud off-road augmenta amb la Multistrada V4 Ral·li gràcies a les llandes de ràdios alleugerides estàndard i proteccions de motor reforçades. Amb el nou dipòsit d’alumini de 30 litres, que s’integra harmoniosament en les formes musculoses i elegants de la moto, és possible augmentar les distàncies que es poden recórrer entre una parada per proveir i la següent: la nova Multistrada V4 Rally està a punt per afrontar fins a les carreteres més remotes.

Més comoditat per al pilot i passatger

La Multistrada V4 Rally és la moto ideal per viatjar a duo i ha estat dissenyada per portar al màxim nivell la comoditat del pilot i company de viatge: en aquest sentit s’ha redissenyat la pantalla (recreixent-la en 40 mm d’alçada i 20 mm d’amplada ), s’ha allargat la cua i s’han endarrerit les fixacions de les maletes per oferir més espai a la zona de les cames al passatger, que també pot comptar amb estreps amb insercions de goma més grans per reduir el nivell de vibracions transmeses.

A més, gràcies a la disponibilitat de seients de diferents alçades tant pel pilot com pel passatger i el kit de suspensions rebaixades, la Multistrada V4 Rally es pot personalitzar per adaptar-se a qualsevol combinació de pilot i passatger.

La funció Minimum Preload , ja introduïda a la Multistrada V4 S el 2022, permet al pilot “baixar” la moto quan s’atura i circular a baixa velocitat minimitzant la precàrrega de l’amortidor. La Multistrada V4 Rally fa un pas més quant a facilitat d’ús introduint la funció Easy Lift que, en obrir l’hidràulic de les suspensions quan s’activa el contacte, redueix l’esforç necessari per aixecar la moto del cavallet lateral gràcies a la compressió de la forquilla i l’amortidor. A més, per facilitar la càrrega i descàrrega de les maletes laterals i facilitar qualsevol manteniment en viatges de llarg recorregut fora de casa, aquesta moto compta de sèrie amb un cavallet central.

Seguretat i tecnologia

La família Ducati Multistrada segueix sent un referent des del punt de vista tecnològic i de seguretat també amb el model Rally. La Multistrada V4 va ser la primera motocicleta del món equipada amb un sistema de radar davanter i del darrere per oferir l’Adaptive Cruise Control (ACC), que fa que redueix la fatiga en la conducció durant llargs trams de carretera, i la Blind Spot Detection (BSD) ), que assenyala la presència. vehicles que s’aproximen per l’angle cec dels retrovisors.

La pantalla TFT de 6,5 polzades del tauler d’instruments ofereix funcions de navegació per mapes gràcies a l’aplicació Ducati Connect, que admet l’ús d’un mòbil per contestar trucades o escoltar música utilitzant un casc equipat amb un sistema d’intercomunicació. Per millorar encara més la seguretat activa, la Multistrada V4 Rally ofereix l’ABS Cornering, que et permet aprofitar la potència de frenada del sistema fins i tot als revolts, Ducati Cornering Lights (DCL), que milloren la visibilitat nocturna en il·luminar l’interior de les corbes, Ducati Wheelie Control (DWC) i Ducati Traction Control (DTC). Aquests sistemes fan servir la plataforma inercial (IMU) per optimitzar la intervenció en funció de l’angle d’inclinació del vehicle.

Riding Mode Enduro amb Power Mode específic

Per aprofitar al màxim el potencial de la Multistrada V4 en tots els contextos, Ducati ha desenvolupat quatre Riding Modes (Sport, Touring, Urban i Enduro) que a la Multistrada V4 Ral·li veuen una important evolució de la manera Enduro .

En seleccionar el Riding Mode Enduro, s’activa un mode de potència específic que limita la potència a 114 CV amb una resposta dinàmica i directa. El DSS Evolution es prepara per a la conducció off-road indicant el mode de càrrega amb una icona específica representada per un casc tot terreny. El DTC canvia a un nivell més baix i el DWC es desactiva. L’ABS de la roda del darrere també es desactiva i se suprimeix la funció d’assistència en corbes i la detecció de l’aixecament del darrere per adaptar-se a l’ús off-road.

Desactivació estesa

La Multistrada V4 Rally també introdueix una nova estratègia de desactivació estesa de la bancada de cilindres del darrere, una solució tècnica que debuta per primera vegada al món en una moto de sèrie amb la “Rally”. A més de desconnectar els cilindres del darrere al ralentí amb la motocicleta parada (funció ja present a la Multistrada V4), el V4 Granturisme ara manté la bancada del darrere desactivat en altres condicions de funcionament en benefici del consum de combustible i emissions.

Amb aquesta nova estratègia, la desactivació es produeix fins i tot amb la moto en marxa: a mesura que augmenta la velocitat o per sobre d’una determinada demanda de potència del puny de l’accelerador, els cilindres del darrere es reactiven, garantint el caràcter i les prestacions del V4 Granturisme. Aquest sistema està actiu a tots els Riding Modes.

Motor i bastidor

El motor V4 Granturisme de 1.158 cc lliura 170 CV (125 kW) a 10.750 rpm i 121 Nm (12,3 kgm) a 8.750 rpm, amb una corba de parell particularment plana per garantir una resposta suau i progressiva en totes les revolucions.

Les prestacions d’aquest motor, unides al pes total de tan sols 66,7 kg, permeten que el V4 Granturismo segueixi sent el referent de la seva categoria en potència i lleugeresa. Aquestes xifres es combinen amb solucions tècniques refinades, com un cigonyal contrarrotant, derivat de l’experiència adquirida per Ducati Corse a MotoGP, que gira “en contra” de la inèrcia giroscòpica de les rodes, però també per les corbes de parell específiques en cada relació de canvi per combinar un lliurament suau a baixes revolucions, un parell robust a mitjans i potència en alts.

A nivell de bastidor, la Multistrada V4 Ral·li continua amb el xassís monocasc d’alumini, lleuger i compacte, amb basculant de doble braç en fosa d’alumini. La Multistrada V4 Rally s’ofereix exclusivament amb llantes de ràdis tubeless, redissenyades i alleugerides per millorar-ne les qualitats dinàmiques.

Equipament

La nova Ducati Multistrada V4 Rally s’ofereix en tres versions diferents: Adventure Radar, equipada amb Adaptive Cruise Control i Blind Spot Detection, Adventure Travel & Radar, que afegeix maletes laterals d’alumini, punys i seients calefactables, mentre que la Full Adventure completa el equipament amb silenciador Akrapovic homologat i parafangs davanter de fibra de carboni.

Accessoris i roba

A més d’un nivell de referència en equipament de sèrie per a la categoria, la Multistrada V4 Rally també compta amb una àmplia gamma d’accessoris.

A més dels diferents seients per satisfer les necessitats ergonòmiques de pilot i passatger, i els components proposats a les tres configuracions, estaran disponibles els següents accessoris: diferents opcions per a la pantalla, proteccions de motor en tub d’acer, focus LED supletoris, SatNav amb suport especial i diverses solucions d’equipatge, dissenyades tant per al dipòsit com per al portaequipatges del darrere (baguls o bosses toves) per a aquells que volen millorar encara més les qualitats de turisme 360° de la Multistrada V4 Rally.

També és possible fer que la Multistrada V4 Rally sigui més esportiva i embellir el seu aspecte amb diferents peces de fibra de carboni, manetes i estreps d’alumini mecanitzades a partir de lingots, intermitents LED seqüencials i dipòsits de líquid de frens i embragatge mecanitzats a partir de lingots.

Ducati ha creat peces per gaudir plenament de les possibilitats touring de la Multistrada V4 Ral·li. La jaqueta Atacama C2, per exemple, amb grans àrees dedicades a la ventilació, mànigues desmuntables i tres capes independents, que inclouen folre tèrmic i membrana impermeable, per oferir comoditat en totes les condicions climàtiques. O la jaqueta Strada C5 confeccionada en un còmode teixit elàstic, robust i modular amb protecció tèrmica, gràcies a la membrana interna desmuntable de Gore-Tex® ia un folre intern que també es pot utilitzar solt una vegada s’hagi aparcat la moto.

Disponibilitat

La Ducati Multistrada V4 Ral·li arribarà als punts de venda a partir del març del 2023 en dos colors: Vermell Ducati i Brushed Aluminium & Matt Black, aquest últim amb dipòsit d’alumini polit a la vista, i llantes de ràdios negres en tots dos. La Multistrada V4 Ral·li – com totes les Ducati Multistrada – està coberta per la garantia “4|Ever Ducati”, vàlida per 4 anys amb quilometratge il·limitat que compta amb el servei ofert per tota la xarxa de punts de venda**.

*Homologació Euro5 **Només a països de la UE on s’aplica la garantia “4Ever Ducati”. Més informació disponible a Ducati.com