El WSBK al Circuit de Barcelona-Catalunya

Aquest divendres 5 de maig s’iniciarà oficialmente la ronda del WSBK al Circuit de Barcelona-Catalunya.

El Circuit de Barcelona-Catalunya es troba ultimant els preparatius per a acollir la quarta ronda de l’any de WorldSBK. El Prosecco DOC Catalunya WorldSBK, que s’iniciarà oficialment aquest divendres 5 de maig al traçat mundialista, promet una altra edició repleta d’emocions fortes i sorpreses.

Parlar de la cita catalana és parlar d’Álvaro Bautista. El líder del certamen de ben segur que té a la retina el triplet que va signar en la passada edició de l’esdeveniment motociclista, davant una gran quantitat d’aficionats que li mostraven el seu suport. Per a aquesta ocasió, l’espanyol presenta candidatura des del més alt de la taula de punts i amb un important avantatge de 56 punts.

A més, el pilot de Ducati es planta en un dels circuits de casa amb una injecció de motivació extra en haver signat la victòria número 400 de Ducati en l’última cita disputada a Assen, així com en haver completat un altre triplet. La seva supremacia és més que evident, però, si alguna cosa ha demostrat el Circuit en la seva relativament curta vinculació amb el Mundial de Superbike, és precisament que tot pot succeir.

Toprak Razgatlioglu és, de moment, el rival més immediat de Bautista. Segon en la classificació, el turc torna amb ganes de rescabalar-se de l’edició passada, en la qual es va veure immers en la lluita per la victòria amb Bautista, encara que sense recompensa final. El pilot de Yamaha sí que sap el que és pujar al podi del Circuit, així que farà el que sigui a les seves mans per a revertir el rumb del campionat. El seu company d’equip Andrea Locatelli és el tercer en discòrdia quant a punts es refereix, i segur que també voldrà el seu paper protagonista.

Tampoc caldrà perdre de vista a dos pilots nacionals que intentaran deixar molt alt el llistó: Xavi Vierge i Iker Lecuona, tots dos enrolats en el Team HRC. Lecuona, en particular, va ser un dels pilots més forts al Barcelona Test de fa unes setmanes, i va aconseguir la pole en 2022. Vierge, per part seva, va aconseguir el seu primer podi a WorldSBK en la segona cita de l’any i arriba a la cita de casa amb esperances d’estar entre els primers.

Més emoció amb WorldSSP i WorldSSP 300

La categoria intermèdia, WorldSSP, és liderada per l’italià Nicolo Bulega i la seva Ducati, que arriba molt fort després dels seus respectius doblets a Austràlia i Països Baixos. Nicolo Manzi (Yamaha) és el segon en discòrdia, seguit de Marcel Schroetter (MV Augusta). El millor posicionat dels de casa és Jorge Navarro (Kawasaki), en la vuitena plaça del Mundial, encara que Adrián Huertas (Kawasaki) l’ajudarà a defensar la representació nacional.

A WorldSSP 300, que va celebrar el seu primer Round a Assen, les diferències són mínimes, amb el txec Petr Svoboda (Kawasaki) en la primera plaça, seguit d’Humberto Mayer (Yamaha) i Samuel di Sora (Kawasaki). José Luís Pérez González (Kawasaki), no obstant això, es troba perseguint de prop aquest top 3, a tan sols 4 punts del segon i tercer classificat. Julio García (Kawasaki), Daniel Mogeda (Kawasaki) i Yeray Saiz (Kawasaki) coparan la participació espanyola en la segona cita de la categoria.

Un esdeveniment sostenible

El Prosecco DOC Catalunya WorldSBK compta amb la certificació ISO 20121 des de l’any 2021 pel seu compromís amb la sostenibilitat, impulsant accions per a conscienciar totes les parts implicades.

Enguany, per exemple, es fomenta la mobilitat sostenible i l’ús eficient dels recursos. Per això, el Circuit treballa amb proveïdors que fan ús de vehicles elèctrics, així com també compta amb punts de recàrrega al pàdoc per a equips i promotors. També es fomenta l’ús eficient dels recursos, posant l’accent en les restriccions de consum d’aigua a causa del context de sequera actual.

Una altra acció que destacar és una oferta de restauració compromesa i de km 0, la reducció de residus de plàstic mitjançant gots reutilitzables, així com la correcta segregació de tots els residus, i la donació de l’excedent d’aliments generat per part dels equips.

Tot això sempre intentant sensibilitzar a la comunitat amb àrees com el Bosc del Cràter, l’estand de sostenibilitat del pàdoc (obert dissabte i diumenge de 9 a 14 h) i el punt de la Creu Roja situat al costat de la Porta 1. El Circuit ofereix també servei d’ambulància per a persones amb mobilitat reduïda.

Entrades a www.circuitc.cat 

Per a assistir al Prosecco DOC Catalunya WorldSBK existeix una àmplia oferta d’entrades que s’ajusta a tots els gustos i necessitats i que van des de l’entrada d’un sol dia fins a l’abonament de tres dies amb la particularitat de poder afegir l’accés a pàdoc. També existeix la possibilitat d’adquirir experiències extra per a viure l’experiència més premium, amb activitats com la Parade Lap, el Pit Walk o l’accés a la graella de sortida.