Els pilots de MotoGP confien en el Circuit per a apartar Bagnaia de la victòria

Alguns pilots de MotoGP  han compartit les seves sensacions davant dels mitjans de comunicació.

La possible aparició de la pluja, els revolts ràpids, la degradació dels pneumàtics o les millores implementades per certs equips són només alguns dels factors en els quals els protagonistes del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ confien per a canviar la dinàmica del mundial de motociclisme.

Els rivals del líder, Pecco Bagnaia, assenyalen esperançats al Circuit de Barcelona-Catalunya com a possible punt d’inflexió al desenvolupament del vigent curs esportiu.

Per a molts és el Gran Premi de casa, per a uns altres és un circuit que s’adapta als seus punts forts però, sens dubte, el gran misteri és si aquests arguments seran suficients o més poderosos que els que ha demostrat tenir Pecco Bagnaia, el vigent campió del món i clar candidat a revalidar la corona.

Ell mateix ha assenyalat en un primer dia dedicat als compromisos mediàtics que “no em sento invencible, sento que estic gaudint i tinc molta afinitat amb el meu equip i la meva moto. Anem millorant sempre i durant cada cap de setmana, tot i que els dissabtes al matí no són el nostre fort”.

El de Ducati compta amb un còmode avantatge que li permetria errar en territori català, encara que no sembla disposat al fet que això succeeixi.

El seu immediat perseguidor, Jorge Martín, torna a un circuit que l’any passat el va veure celebrar des del segon esglaó del podi. Encara així, i malgrat la seva posició en la taula de punts, l’espanyol ha reconegut que “crec que en línies generals he tingut bastant mala sort. Ja sigui per caigudes, per banderes grogues o altres factors” i ha afegit que “tant de bo el diumenge pugui igualar la posició de l’any passat amb una cursa sense errors”.

El tercer en discòrdia, Marco Bezzechi, ha fet front al tema més comentat aquests últims dies, la seva renovació amb l’equip de Valentino Rossi. “No ha estat fàcil prendre la decisió, perquè la possibilitat de tenir una moto millor sempre és temptadora. Però la cara humana de l’equip ha estat una part molt important per a mi, per a la meva decisió. Això ha fet que sigui més fàcil quedar-me, i també que Valentino estigués pressionant per a quedar-me, és el meu mentor i va creure en mi ja fa molts anys” ha compartit l’italià.

Davant els focus també s’han deixat veure de nou alguns dels representants locals del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™. Els protagonistes de la presentació de l’esdeveniment, que va tenir lloc ahir a Barcelona, han tornat a acaparar totes les mirades avui al Circuit. Es tracta de Pol Espargaró, Aleix Espargaró i Marc Márquez.

Aleix Espargaró ha tornat a donar el seu punt de vista sobre l’error que va cometre l’any passat, i ha afegit que “el Circuit és un traçat que m’encanta, són revolts molt ràpids i això és una cosa amb la qual em sento molt còmode, així que és un bon lloc per a poder brillar”. El d’Aprilia és el setè classificat del Mundial, amb resultats molt diversos enguany, entre els quals es troba una victòria. De ben segur que la cursa de casa li donarà una empenta extra.

D’altra banda, tothom segueix centrat en la recuperació de Pol Espargaró“Tot està passant molt ràpid des que vaig tornar. Portem un ritme frenètic amb aquest nou format i la meva condició física no ajuda. Però és bo per a mi ser aquí, per a millorar cada vegada més”, ha aclarit el de Granollers sobre el seu rendiment damunt de la moto. Malgrat la seva recuperació progressiva, Pol Espargaró va demostrar en el passat esdeveniment tenir un gran ritme.

Marc Márquez ha estat directe i concís sobre el que es pot esperar d’ell i d’Honda aquest cap de setmana: “la mentalitat és la mateixa de sempre, donar el màxim de nosaltres mateixos malgrat saber quines són les nostres limitacions. És un circuit que em costa però provarem algunes coses noves per a veure com es comporta la moto i el dissabte decidirem si les mantenim o no”. De ben segur que l’afició estarà molt pendent del pluricampió del món.

El millor representant local que podria tenir MotoE™, Jordi Torres, també s’ha deixat caure per la roda de premsa. Ho ha fet acompanyat dels seus immediats rivals per la corona del certamen elèctric. El líder de MotoE™, ha parlat obertament i ha dit que el més important és “aprofitar el cap de setmana de casa, estar al capdavant i fer un bon paper, ja que la següent prova és en territori italià”, referint-se a la seu de Casadei i Ferrari. La cita de Catalunya hauria de servir-li per a ampliar el seu avantatge al capdavant de la taula de punts.