Entrevista a Marc Márquez

Marc Márquez: “L’os es cura correctament i aquesta és la millor notícia de totes”.

Deu setmanes després de l’operació, Marc Márquez continua avançant a mesura que el seu estat millora. Després de diverses setmanes de descans i fisioteràpia lleugera, la rutina de l’equip de Repsol Honda es torna a intensificar.

Principalment ha estat al gimnàs on Márquez ha treballat per mantenir la seva forma física general durant la seva recuperació i ara ha començat a centrar-se a reforçar el braç dret. En constant col·laboració amb el seu equip de metges, fisioterapeutes i assessors, tot el procés està sent supervisat i gestionat amb cura. La seva rutina d’entrenament actual se centra a córrer, nedar i millorar la resistència al gimnàs amb exercicis elàstics.

El pes i la resistència cada setmana s’afegeixen lentament per augmentar la força sense exigir massa al cos. “Pas a pas, em sento millor i l’os es cura correctament, que és la millor notícia de tots. Continuem en mode de rehabilitació; estic treballant molt fort en l’aspecte cardiovascular per intentar estar a punt. A finals d’agost ho tinc Una altra revisió mèdica i a partir d’aquí podem fer un altre pas amb la rehabilitació i començar a estrènyer i desenvolupar els músculs. Alguns dies són millors que d’altres, però tot això forma part del viatge. Soc optimista, però no vull parlar Massa sobre els terminis fins que tinguem aquesta revisió; no és el moment de forçar. He esperat molt de temps per tenir aquest tipus de sensació”, afirma Márquez.

“Ha estat una lluita, no han passat dos dies o dos mesos que he estat lluitant, han passat dos anys”, afirma el pilot de l’equip de Repsol Honda. “L’any passat vaig guanyar algunes curses així, però vaig haver de lluitar molt. A Jerez em vaig adonar que alguna cosa havia de canviar. Va ser dur i és difícil ara mentalment, no perquè no estic corrent, sinó perquè sempre tens el dubte sobre el braç que no pugui tornar a funcionar”.

Márquez no només està atent a l’evolució del seu cos, sinó que segueix molt implicat en el desenvolupament de l’Honda RC213V.

Mentre que Stefan Bradl continua combinant les seves tasques de prova amb la substitució del número 93, Márquez ha estat en contacte constant amb l’alemany per conèixer la moto actual i el seu desenvolupament a fons. “Honda està en un moment crític. Estic parlant molt amb el meu equip i intento entendre la moto del 2022, la situació i el que està passant. Per això aniré a Àustria, per parlar amb tothom i reunir-me amb el personal HRC del Japó per treballar en el futur. Tots estem pressionant; guanyem junts, perdem junts i tornarem junts. També parlo amb Stefan Bradl; nosaltres i Santi estem treballant junts i provant les coses, tots dos Sabeu com pilot. A Mugello vaig dir que estaria a casa, però vull continuar connectat. Amb l’operació anterior, vaig desconnectar massa i vull estar implicat, de manera que quan torni ho torni a tenir tot fresc. “