GAMMA KTM LC4 2023

GAMMA KTM LC4 2023 – DOMINANT CADA TERRENY.

La gamma KTM LC4 ha dominat les respectives categories durant més d’una dècada. Per al 2023, aquesta tendència continua al més pur estil KTM, alimentada per un veritable pedigrí READY TO RACE.

Al cor de la KTM 690 ENDURO R i de la KTM 690 SMC R, es troba el motor monocilíndric més potent disponible de sèrie. Amb més de 30 anys de constant evolució, el KTM LC4 ha passat progressivament de ser un motor amb especificacions de competició de 553 cc el 1987 a la completa màquina de 693 cc que és avui.

El LC4 no sols ha superat la prova del temps, sinó que essencialment ha creat un segment en si mateix. Aquest propulsor ha demostrat ser la base ideal per a la gamma KTM 690, aplanant el camí per a dues de les motos més dominants que han sortit de la fàbrica de Mattighofen.

Al capdavant d’aquest poder hi ha la KTM 690 ENDURO R. Havent estat la màquina dual sport de referència durant molts anys, rep unes quantes actualitzacions molt benvingudes en aquesta versió 2023.

Una cosa que va deixar ben clara l’expert pilot de ral·lis Xavier de Soultrait amb la seva recent victòria al Ral·li de Transanatolia.

“Volia posar-me a prova a mi mateix en els 7 dies que dura el Ral·li de Transanatolia participant amb una moto de sèrie. La KTM 690 ENDURO R va estar a l’alçada del desafiament i, per sorpresa meva, vaig guanyar a la categoria general de motos. En alguns trams, vaig descobrir que la KTM 690 ENDURO R era més ràpida que algunes de les meves motos de ral·li més antigues, mostrant un rendiment perfecte. La KTM 690 ENDURO R és l’arma ideal per a les seccions ràpides i fluides, capaç de mantenir-se amb el cap ben alt a l’exigent món dels ral·lis”.

Per no ser menys, l’extremadament letal KTM 690 SMC R ha estat durant dècades la reina dels derrapatges per als amants de disparar la seva adrenalina als trams més sinuosos. Creada per devorar tant recargolades carreteres de muntanya com circuits, la KTM 690 SMC R ha estat la indiscutible reina entre les supermoto durant gairebé tant de temps com duren els cavallets de què és capaç.

Per al 2023, tant la KTM 690 ENDURO R com la KTM 690 SMC R llueixen una senzilla però eficaç pantalla LCD que proporciona al pilot informació com la velocitat, les RPM i una sèrie de testimonis essencials d’advertiment. L’estilitzat disseny d’aquesta instrumentació també ofereix una línia de visió endavant totalment lliure de qualsevol obstacle.

Així mateix, ambdues màquines LC4 es beneficien del mode ABS en corbes, que permet als pilots utilitzar tota la potència de frenada en tota mena de condicions, fins i tot sota grans angles d’inclinació. Això es complementa amb el mode ABS Off-road en el cas de la KTM 690 ENDURO R, que redueix la intervenció de l’ABS a la roda davantera i el desactiva completament darrere, la qual cosa permet als pilots bloquejar la roda del darrere quan ho necessiten per entrar en una corba tancada. El mode ABS Supermoto substitueix aquesta funció a la KTM 690 SMC R, permetent literalment treure el màxim partit possible a cada frenada. Quan s’activa aquesta manera, l’ABS també es redueix a la roda davantera i es desactiva per complet a la del darrere, cosa que permet realitzar grans derapades entrant als revolts i sortir l’àpex fent fum pels pneumàtics.

Ambdues màquines també reben un acabat de pintura, gràfics i seient millorat, en la KTM 690 ENDURO R rebent els senyals didentitat de la gamma Enduro de competició. La KTM 690 SMC R llueix una nova decoració en blau i taronja, que augmenta el seu atractiu general.

Finalment, ambdues màquines equipen uns sistemes d’escapament conformes a la normativa EURO 5, fabricats amb la màxima precisió en acer inoxidable d’alta qualitat.