Honda Hornet 750

Potència
9.3
Ergonomia
8.8
Acabats
8.6
Suspensions
8.8
Motor
9.9
Frens
9.6
Reader Rating0 Votes
0
9.2

La nova Honda Hornet 750 es presenta com una naked amb caràcter, perfecta per a tot tipus de conducció i pilot.

Honda ha fet renéixer la mítica Hornet canviant el seu perfil alhora, si el primer model es tractava d’una 600 cc amb motor tetracilíndric en paral·lel derivat de la CBR 600, el model nou canvia l’estructura del motor passant ara a ser un bicilíndric en paral·lel de 750 cc amb molt més parell que el model anterior i amb un motor molt més utilitzable en tot el seu rang de revolucions.

Potència de 92 CV. a 9.500 rpm.

És per això que aquesta nova Honda Hornet 750 és una moto que enamorarà a més quantitat d’usuaris que el model anterior, gràcies a la seva facilitat d’ús ia una gestió del motor molt més utilitzable.

Estètica

La seva estètica és decididament esportiva, gràcies a l’espectacular far davanter amb il·luminació LED i a unes línies estilitzades. El seu dipòsit de combustible està inspirat en el perfil de l’ala d’un vespó, crida també l’atenció el xassís pintat en vermell-granat com també l’anoditzat de les ampolles de la suspensió.

La nova Hornet 750 està disponible en 4 versions de color: Graphite Black, Pearl Glar White, Mat Iridium Gray Metallic i Mat Goldfinch Yellow (aquesta última com un homenatge al color de l’Hornet antiga).

Tot i el seu aspecte esportiu, la Hornet 750 es mostra com una motocicleta còmoda, amb molt bona posició per a les nostres cames i braços que permet recórrer quilòmetres sense fatiga.

El seient aconsegueix un acomodament perfecte per al pilot, ja sigui en conducció tranquil·la com a esportiva, mentre que l’opcional passatger va situat en un segon pla només tenint la cinta del seient per agafar-se.

Quadre d’instruments

El quadre d’instruments està format per una pantalla TFT de 5” que es pot personalitzar de 4 maneres diferents, a part ve equipada de sèrie amb el Honda Smartphone Voice System (HSVC) amb el què pots accedir al teu mòbil amb auriculars Bluethoot per navegar trucades, música…

La pantalla TFT ofereix bona informació sobre el mode de conducció utilitzat, marxa seleccionada, velocímetre, rellotge horari, revolucions, nivell de combustible, temperatura motor, consum mitjà, instantani, quilòmetres que pots fer amb la benzina de què disposes i a part també podem trobar els xivatos lluminosos d’oli, temperatura motor, reserva de benzina, intermitents i llargues.

Motor

Parlem del nou motor que Honda ha dissenyat per a la Hornet 750, es tracta d’un bicilíndric en paral·lel amb 8 vàlvules que ofereix una potència de 92 CV a 9.500 rpm.

Un dels avantatges que ofereix aquest disseny és una bona dosi de parell de 75 Nm a 7.000 rpm que permet que en baixos i mitjos el rendiment que ens ofereix és superior a un 4 cilindres, i amb això augmenta l’efectivitat de la moto en pràcticament qualsevol tipus de conducció, només a altes revolucions un tetracilíndric es mostra amb més “punch”.

Disposa d´alimentació per injecció electrònica, refrigeració líquida i una cilindrada de 755 cc, el cigonyal està calat a 270º i té un eix d´equilibrat per eliminar les vibracions. L’embragatge és antirebot/assistit per facilitar els canvis ascendents i controlar la roda del darrere en canvis descendents ràpids.

Té un sol arbre de lleves en culata amb sistema Unicam que permet que el motor sigui més compacte i lleuger alhora (com a l’Àfrica Twin 1100).

Frens i Suspensions

El poder de la frenada està més que assegurat per un doble disc del davant de 296 mm amb pinça Nissin de 4 pistons i ancoratge radial, mentre que a la part del darrere tenim un disc de 240 mm i pinça Nissin d’1 pistó, tots dos trens van assistits amb ABS de doble canal.

Un altre dels seus bons punts són les suspensions que funcionen a la perfecció en tot moment, aconseguint un excel·lent compromís tant en conducció tranquil·la com esportiva.

La forquilla davantera és invertida de la marca Showa de 41 mm amb 120 mm de recorregut, mentre que darrere disposa d’un amortidor Monoshock de 150 mm de recorregut amb basculant Pro-Link.

Les llantes són de 17” muntant uns pneumàtics en mides 120/70-17” davant i 160/60-17”, el pneumàtic del darrere utilitza una mesura estreta per aconseguir una major agilitat de la moto.

El propòsit d’Honda amb la Hornet 750 és aconseguir una moto molt àgil i manejable, és per això que aquesta moto ofereix la millor relació pes-potència de la seva categoria, i amb un lleuger pes de 190 kg en ordre de marxa la moto es mostra àgil fins i tot quan parem, donant-nos la sensació que estem conduint una 500 cc.

Si hi unim un bastidor d’acer de tipus diamant, rígid i lleuger i unes suspensions que demostren un comportament ideal, tenim el còctel perfecte per divertir-nos pilotant la Hornet 750.

La moto disposa de 3 modes de conducció: Standard, Sport i Pluja, que configuren automàticament el mapejat de la gestió del motor, però a part l’usuari pot realitzar la seva pròpia configuració a 3 nivells el control de tracció de la roda del darrere i el control de elevació de la roda davantera, podent ajustar també individualment la potència i frenada del motor.

Honda també ha pensat en els usuaris del carnet A2, ja que una nova versió ECU està disponible als concessionaris de la marca per restringir el motor a 35 kW.

Conducció

Ja en marxa no podem res més que elogiar a la Hornet 750, es mostra tremendament intuïtiva als revolts, la seva agilitat i l’excel·lent parell motor ens faran gaudir amb ella per tota mena de carreteres.

El motor i la part cicle responen molt bé en tot moment i tornem a posar èmfasi en l’àgil que es mostra en conducció, amb la qual els desplaçaments per ciutat són realment senzills.

Per autopista l´únic límit el posarà la nostra resistència al vent, ja que el motor amb 92 CV és ràpid i pots viatjar a velocitats realment altes.

La marca japonesa ens ofereix també packs personalitzables de la moto:

Pack Sport

Amb sistema de canvi ràpid (quickshifter) ajustable per a la seva caixa de canvis de sis velocitats. Permet canviar de marxa a l’instant sense fer servir l’embragatge, en plena acceleració, i en reduccions amb funció autoblip. Per millorar el look esportiu, s’inclou tapa del seient del darrere disponible en vermell o groc i pantalla minimalista amb estreps lleugers per al conductor.

Pack Style

Amb lliscants del bastidor i coixinet del dipòsit per resistir les arrossegades, mentre que l’abraçadora superior del manillar d’alumini i els pesos als extrems de la barra són detalls elegants. Un kit d’adhesius de roda vermella o groga és el toc final perfecte.

Pack Touring

Aquest pack és perfecte per als que els agrada viatjar, inclou una bossa de dipòsit de 3 L i bossa de seient. El seient del conductor (disponible per separat) amb doble costura vermella és un complement Premium.

Tot un món per aconseguir la Hornet 750 dels nostres somnis, una moto que t’enamora des del primer moment per la facilitat de conducció, potència i agilitat.

FICHA TÈCNICA

Motor: bicilíndric en paral·lel, 4 temps, 8 vàlvules
Alimentació: injecció electrònica
Refrigeració: líquida Cilindrada: 755 cc
Diàmetre per carrera: 87×63,5 mm
Potència: 91,8 CV a 9.500 rpm
Canvi: 6 velocitats
Fre del davant: doble disc de 296 mm, pinça Nissin radial de 4 pistons, ABS doble canal
Fre del darrere: disc de 240 mm, pinça Nissin d’1 pistó, ABS doble canal
Suspensió del davant: forquilla invertida Showa de 41 mm amb 120 mm de recorregut
Suspensió del darrere: amortidor Showa amb 150 mm de recorregut
Pneumàtic del davant: 120/70-17”
Pneumàtic del darrere: 160/60-17”
Alçada del seient: 735 mm
Pes en ordre de marxa: 190 kg.
Preu: des de 7.800 euros.