Impostos motos de 2ª mà

En la compra duna moto de 2a mà, has de pagar una sèrie de taxes i impostos.

Quan vols comprar una moto pots optar per una nova (molt més cara), o fer-te amb una de 2ª mà més assequible.

Si et decideixes per una de 2ª mà has de tenir en compte les despeses que has de sumar al valor de compra del vehicle.

Normalment per fer el conegut canvi de nom del vehicle s’acudix a una gestoria que realitza tots els tràmits al moment.

També pots optar per anar directament amb el venedor a la DGT, demanar cita i fer-hi tots els tràmits, és més barat però té més inconvenients.

Taxes i Impostos

És a dir, que a les taxes fixes de la DGT (55,57 €), sumem l’ITP (Impost de Transmissions Patrimonials), que és un percentatge sobre el valor de la moto i que ronda entre el 4% i el 8%. depenén de la comunitat autònoma del comprador.

I per descomptat, els honoraris de la gestoria que oscil·len entre 60 i 150 euros.

Segons la llei de l’ITP, el valor sobre el qual s’ha de calcular aquest impost és el més gran entre el valor marcat a Hisenda (valor venal) i el valor de mercat, que és el que acorden les parts per a la compravenda de la moto. Un impost que ha de pagar el comprador.

Posem un exemple per veure’l de manera més visual. Imagina un comprador que acaba de treure’s el carnet A2 i té vista una Yamaha TMAX per 8.500 euros.

Per posar-la al seu nom haurà d’aportar sobre aquest preu un total de 480,57 € en concepte de taxes (55,57 €) i impostos (425 €).

I a aquest import, afegir-hi les despeses d’una gestoria si es vol evitar les cites prèvies de la DGT i el temps que comporta, és a dir, uns 500 € només per posar la moto al seu nom.

És important conèixer que l’ITP només es paga quan les compres són entre particulars, pel que si comprem la moto a un professional, no cal pagar aquest impost, però sí l’IVA.

Una bona opció per estalviar-nos aquest impost és fer la compra de la teva moto de segona mà a través de Cüimo.

A més de donar la màxima seguretat en la transacció, revisa la moto per donar garanties sobre el seu estat i l’envia al teu domicili perquè no t’hagis de preocupar de res.