Inaugurada nova exposició temporal “+Derbi, dels carrers als circuits”

La mostra, titulada “+ DERBI, dels carrers als circuits”, presenta una selecció de 50 mítics models i es podrà visitar fins el 31 de març de 2023.

Per a celebrar el 100 aniversari de la seva creació, des del Museu Moto Bassella han volgut rendir un més que merescut homenatge a través de l’exposició temporal “+ Derbi, a dels carrers als circuits”, on s’inclou una selecció de cinquanta mítics models, des d’una curiosa bicicleta Rabasa de 1922 destinada al cos de bombers de Barcelona, fins als populars escúters de finals dels anys 90.

Dividida en dos àmbits, models de sèrie i prototips de competició, permet al visitant fer un repàs per l’evolució de la marca, passant pels primers models de 250 i 350, les mítiques Antorcha “paleta” o la supervendes Variant, així com una representació de diversos ciclomotors de tot terreny (Pirineos, Super Diablo, …) i models emblemàtics com la Derbi 2002 GP o la Sport Coppa.

Dins de les motocicletes de carreres, destaquen diversos exemplars únics, com la Derbi 4 cilindres creada amb l’objectiu de participar a les 24H de Montjuïc, la 80cc GP amb la qual Jorge Martínez “Aspar” va participar al Mundial de 1989 o alguns prototips de motocròs de Toni Elias.

També s’inclouen diferents trofeus, publicitat i catàlegs originals de l’època, així com l’equipació que van lluir diversos pilots de velocitat: Busquets, Aspar, Crivillé i Espargaró.