Javi Vega i Joan Pedrero finalitzen el Dakar a la categoria més extrema, Original by Motul

Javi Vega i Joan Pedrero van aconseguir acabar la 45a edició del Dakar a la categoria sense assistència, demostrant les seves grans habilitats de pilotatge, de superació i de resistència física i mental.

Joan Pedrero, pilot català de Ral·li raid i d’enduro, va celebrar la seva 15ª edició del Dakar i es va estrenar a la categoria més extrema. El pilot va ocupar la 23ª plaça, a només catorze minuts del Top-10 que va aconseguir a l’edició de l’any passat, aquesta vegada sense assistència.

El pilot va fer una gran exhibició durant tota la competició i va declarar: “Havia de celebrar el meu 15è aniversari d’una manera diferent”.

El pilot madrileny Javi Vega, que participava per cinquè any consecutiu a Original by Motul, aquesta vegada sense la companyia de la seva parella, Sara García, ha aconseguit el 2º lloc a la categoria sense assistència i 30è lloc a la general. El pilot va aconseguir mantenir-se al podi d’aquesta categoria durant pràcticament les 14 etapes del ral·li, fet que el va portar a assolir aquest gran resultat. Abans de començar la competició, el pilot tenia clars els seus objectius: “Estic disposat a lluitar per la categoria”, va comentar.

Finalment, el pilot professional de Quad Cross, Dani Vilà, va fer història sent el primer espanyol a competir amb quad en aquesta categoria Original by Motul. Malauradament, el pilot es va veure obligat a abandonar el ral·li a l’etapa 8, ja que no va poder complir els temps establerts per la competició.

El pilot afirmava: “Sens dubte, haver debutat a la categoria Original by Motul m’ha permès aprendre moltíssim sobre el terreny, la navegació i els temps del Dakar, així com de tota la logística i el funcionament del mateix. Estic segur que tot l’aprenentatge que he adquirit en aquesta gran aventura em servirà per fer front a les futures edicions del ral·li”.

Per sisè any consecutiu, Motul, marca especialista en la formulació de lubricants per a l’automoció i la indústria, ha donat suport als veritables gladiadors del Dakar facilitant-los eines, assessorament, una àrea de descans i productes d’alt rendiment, entre d’altres. A més de donar suport a la categoria Original by Motul, la companyia també ha estat patrocinadora del Dakar, una relació forjada des de fa més de 30 anys.