Kymco DTX 350

Potència
8.8
Ergonomia
9.5
Acabats
8.7
Suspensió
9.3
Motor
9.7
Frens
9.4
Reader Rating0 Votes
0
9.2

El Kymco DTX 350 és un scooter perfecte tant per als nostres desplaçaments diaris a la ciutat com per a sortides fora del àmbit urbà.

Kymco fa un pas cap endavant amb el DTX 350 entrant de ple al segment dels Crossover, un model que ens ha captivat pel gran comportament que ofereix en conjunt i que el situa al més alt nivell.

Potència 28,16 CV a 7.500 r.p.m.

El Kymco DTX 350 és el substitut del SuperDink, es fabrica a les cilindrades de 125 cc i 350 cc, ampliant molt més el camp d’acció del seu antecessor i convertint-se en un autèntic SUV urbà.

Estètica

La seva estètica és realment impressionant, destacant l’ampli frontal de formes molt anguloses i la combinació encertada dels colors, per cert el DTX es troba disponible en 4 colors: verd, gris i grafit en mat i taronja brillant.

Aquest model disposa d’una sèrie de variacions fetes únicament per al mercat nacional a petició de Kymco España. Es tracta d’uns retrovisors de més superfície i amplada i amb més angle de regulació, unes suspensions amb ajustaments específics per absorbir millor les irregularitats del terreny i un seient que mantenint l’estètica de l’original se li ha canviat l’escumat intern per millorar-ne el confort.

Tot això serveix per a millorar encara més si és possible aquest increïble scooter, aconseguint un producte final que realment brilla amb llum pròpia.

El Kymco DTX 350 també permet escapades per pistes de terra en bon estat, per això trobem uns pneumàtics mixtes més d’asfalt que d’off-road en mesures 120/80-14” a la part davantera i 150/70-13″ a la part del darrere, “bec d’ànec” davanter, i un dimensionat manillar per tenir un millor control en conducció fora d’asfalt.

D’altra banda, la marca ens ofereix un gran catàleg d’accessoris opcionals específics per a aquest model com els bonics cubremans, el respatller per al passatger, planxes d’alumini per al suport dels nostres peus, defenses laterals i una llarga llista que permet personalitzar al màxim el nostre DTX.

Ergonomia

L’ergonomia és pràcticament perfecta tant per als braços com per a les cames, permetent també poder estirar les nostres cames per a trajectes llargs.

El seu parabrisa protegeix molt bé, fins i tot amb pluja vam poder constatar que realitza el seu treball a la perfecció, el seient ofereix un tou de gran nivell tant per a conducció ciutadana com per carretera o fora.

Tot i el treball realitzat per Kymco España als retrovisors, la veritat és que aquests són de difícil regulació i costa aconseguir una bona visualització.

El DTX 350 compta amb sistema Keyless (sense clau), perquè el sistema actuï primer hem d’estrènyer el botó de posada en marxa i el clausor central s’il·lumina en blau i ja es pot desbloquejar, aquest sistema permet l’obertura de la tapa de combustible, obertura del seient, bloqueig de direcció i l’encesa, un cop aparquem la moto i ens allunyem, sentirem un xiulet que ens indica que el sistema queda bloquejat.

A l’ampli buit que ens ofereix el seu seient, tenim espai per a dos cascos integrals, a banda disposem d’una petita trapa al frontal per guardar el mòbil i petits objectes que disposa de presa USB, alhora obrint la tapa del centre del manillar també trobem una altra presa USB.

El seu quadre d’instruments està conformat per una gran pantalla LCD de gran claredat i fàcil lectura amb informació del voltatge de la bateria, nivell de combustible, temperatura motor, rellotge horari, odòmetre i doble trip, velocímetre i comptarevolucions, a part dels xivatos lluminosos de servei, ABS, injecció, oli, llums, intermitents i control de tracció.

La il·luminació és “full LED”, disposant també de cavallet lateral i central, aquest últim està molt equilibrat i aconsegueix aixecar el DTX pràcticament sense cap esforç.

El control de tracció és desconnectable a voluntat des d’un botó situat a la pinya esquerra. Aquest sistema treballa en sintonia amb l’ABS, el TCS (control de tracció) s’activa quan el desfasament de la velocitat de gir de la roda del darrere és superior a 5 km/h respecte a la velocitat de gir de la roda davantera. Quan les dues rodes tornen a girar a velocitats similars el motor torna al mapa d’encesa normal.

De la frenada davantera s’encarrega un disc de 260 mm amb pinça de 3 pistons i a la part del darrere trobem un disc de 2 pistons i 220 mm, tots dos frens ofereixen un tacte precís i tenen ABS.

L’amortiment està preparat per a un bon comportament tant en asfalt com en pistes, amb una forquilla hidràulica davantera de 37 mm de diàmetre i 110 mm de recorregut i un doble amortidor del darrere regulable en 5 posicions de precàrrega.

Motor i conducció

El Kymco DTX 350 compta amb un motor monocilíndric de 4 temps, amb una cilindrada de 321 cc,  que ofereix una potència de 28,16 CV a 7500 rpm, està refrigerat per líquid i alimentat per injecció electrònica.

El seu funcionament és exquisit, oferint molta suavitat però alhora una gran potència en acceleració i velocitat, aconseguint que amb les prestacions que ens ofereix sembli que estiguem conduint un scooter de més cilindrada.

Tot i un pes de 194 kg. el Kymco DTX 350 es mou amb molta soltesa per la ciutat, les maniobres en parat no són complicades gràcies a un seient que està situat a 790 mm del terra, només queda una mica penalitzat per l’amplada de la plataforma que ens obliga a obrir una mica les cames per poder recolzar els peus a terra.

Quan gaudim de debò amb el Kymco DTX 350 és sortint per carretera, ja que gràcies al magnífic tarat de les suspensions i a l’enèrgic motor, podem circular sense problema a 120-130 km/h, el xassís es comporta a la perfecció oferint un gran aplom en tot moment.

Si la carretera es recargola el DTX 350 ens segueix oferint diversió a dojo, enllaçant corba rere corba i fent girar el gas a la sortida de les mateixes, el comportament dels frens és realment excel·lent, igual que el dels pneumàtics mixtes.

Per terra, lògicament, comencem a trobar les seves limitacions si volem anar ràpids, però permet perfectament circular per pistes de terra on altres scooters no s’atrevirien ni a intentar-ho.

Gràcies a una velocitat màxima de 140 km/h de marcador, podem també recórrer quilòmetres per autopista sense problema, la comoditat de la seva conducció ho permet, igual que la bona feina feta pel seu parabrisa.

El seu consum és de 4 l/100 km i amb el dipòsit de combustible de 12.5 litres podem tenir una autonomia de 300 km, gens menyspreable per a un model d’aquestes característiques.

Amb la multitud d’accessoris específics que trobem al catàleg de Kymco el podem preparar per utilitzar-lo com un GT, ja que trobem bagul del darrere, punys calefactables i una llarga llista d’accessoris per customitzar-lo.

El Kymco DTX 350 és un model perfecte per a tots els que volen un scooter per acudir a la feina diàriament, però que al mateix temps també l’utilitzen per escapades de cap de setmana per qualsevol tipus de terreny.

FITXA TÈCNICA

Motor: monocilíndric, 4 temps Cilindrada: 321 cc
Potència: 28,16 CV a 7.500 rpm.
Alimentació: injecció electrònica
Refrigeració: líquida
Fre davanter: disc de 260 mm, pinça de 3 pistons, ABS
Fre del darrere: disc de 220 mm, pinça de 2 pistons, ABS
Suspensió davantera: forquilla hidràulica de 37 mm amb 110 mm de recorregut
Suspensió posterior: doble amortidor regulables en 5 posicions de precàrrega
Pneumàtic davanter: 120/80-14”
Pneumàtic del darrere: 150/70-13”
Pes: 194 kg.
Alçada seient: 790 mm
Dimensions L x Al x An: 2.165×1.x285x780 mm
Capacitat depòsit benzina: 12,5 litres
Preu: 5.699 euros
Preu en promoció fins a 30/4/2023: 5.299 euros amb matrícula gratuïta