La pluja marca el Trial de Nens dels Alfacs

La Copa Catalana de Trial de Nens ha celebrat la 3a cursa aquest diumenge a Sant Carles de la Ràpita.

El Trial de Nens dels Alfacs ha reunit 36 pilots de les categories: Aleví, Alevi+8 Benzina, Aleví+8 Elèctrica, Base, Femenina, Iniciació, Oberta i Promo.

La pluja ha estat un dels factors a tenir en compte, ja que ha afegit dificultat a les zones. Malgrat les inclemències climatològiques, els corredors han demostrat una gran destresa sobre la moto.

Pel que fa als resultats del dia, Aleix Alcón ha estat el guanyador de la categoria Iniciació. El pilot del Moto Club Tortosa ha completat les zones amb només 30 penalitzacions, pràcticament la meitat que el segon i tercer classificats, Nil Ibáñez i Quim Estallo.

Farners Fontdevila ha estat la vencedora de la categoria Aleví en un final molt ajustat amb la segona classificada, la penedesenca Vinyet Estallo. Fontdevila s’ha enfilat fins al primer esglaó del podi amb una targeta final de 49 penalitzacions per les 51 de Vinyet. El top 3 de la categoria Aleví a Sant Carles de la Ràpita l’ha completat David Constantí.

Una de les categories que ha presentat més dificultats ha estat Aleví+8 Elèctrica, on tots els pilots han sumat més d’un centenar de penalitzacions. Malgrat les adversitats, Jared Ibáñez s’ha pogut imposar amb un resultat de 102 penalitzacions. Al podi l’han acompanyat Jou Becerra, amb 110 i Llàtzer Cañellas amb 112.

Silvestre Ginferrer ha estat el protagonista de la categoria Aleví+8 Benzina. El corredor del Moto Club Manresa s’ha adjudicat la primera cursa de la temporada amb un resultat d’allò més convincent: 60 penalitzacions; 26 menys que el seu principal rival, Grau Franch, que ha fet segon. Oriol Guirao ha completat les posicions de podi amb 99 penalitzacions.

El pilot més destacat de la categoria Base estat Javier Loscertales. L’aragonès ha completat el Trial dels Alfacs amb un resultat de 63 penalitzacions. Nico Rodríguez ha fet segon, amb 67, mentre que Otger Martí ha completat la tercera posició del podi amb 81 penalitzacions.

Finalment, pel que fa a la categoria Promo, Àngel Llopis ha vençut la segona cursa de la temporada amb una targeta final de 81 penalitzacions. Amb aquest resultat, Llopis manté el liderat amb 18 de marge sobre el segon classificat, Àlex Pifarré. Precisament, el pilot del Moto Club Aitona ha finalitzat la cursa en segona posició. Genís Forns ha completat el top 3 de la categoria.

La Copa Catalana de Trial de Nens es reprendrà el pròxim 20 de març a Esplugues de Llobregat.