Lambretta, la marca de motos més personalitzable

Descobreix fins on pots arribar la teva imaginació amb Lambretta.

Des del seu naixement, a la dècada dels 40′ i especialment als 60′, Lambretta es va convertir en una de les firmes més atractives entre els joves. No només pels seus avantatges davant del transport públic, també per les prestacions, el cost assequible i el disseny revolucionari i modern capaç d’oferir una varietat infinita de possibilitats quant a personalització.

Això darrer va ser el que va conduir Lambretta a convertir-se en el transport identificatiu dels joves del moviment “Mod” dels anys 1960. Un tret distintiu clar de pertinença al moviment era la customització exagerada de la motocicleta mitjançant llums i colors. El gust per part dels usuaris per customitzar la seva Lammy, i la facilitat que donava la marca, han estat una de les característiques clau que han acompanyat Lambretta durant la seva llarga trajectòria.

Tant és així que la firma italiana, conscient d’això, posa a disposició dels seus clients una àmplia llista de possibilitats quant a colors i accessoris per equipar cada Lambretta de manera única al gust de cadascú.

El més important és escollir el color base de la carrosseria, per això, Lambretta ha llançat nous tons disponibles per a tots els gustos. El blanc, el groc, el verd, el negre i el gris són la gamma de colors proposada pels seus actualitzats models. Els panells laterals que cobreixen el scooter també són personalitzables quant a color i forma per així satisfer les preferències de qualsevol. Finalment, i pel que fa a accessoris, compta amb tres varietats i estils de portaequipatges tant en crom com en negre, igual que el parabrises disponible en dues mides i en vidre transparent o gris fumat. Consulta el següent enllaç per descobrir tots aquests accessoris i les infinites possibilitats.

Dins d’aquestes adaptacions de la Lambretta, molts són els que porten aquesta personificació al límit fent autèntiques obres d’art. A continuació, alguns dels dissenys més vistosos.

Vega CP One 35, de James Whittle

Aquest primer model es tracta de la Vega CP One 35 de James Whittle personalitzada per Rimini Lambretta Center (RLC), la reconeguda institució a nivell mundial pels amants de Lambretta i on compten amb tot l’equipament imaginable per a la personificació i la restauració d’aquesta marca .
Per a aquesta Lambretta Lui 75S, es va buscar mantenir el color original Yellow Ochre a excepció de tota la part del motor i les rodes. Per a aquestes zones, es va optar per un negre setinat per donar-li una aparença més agressiva al scooter. Un altre dels elements més destacats és el suport de roda de recanvi, també pintat en negre, i ancorat al centre de la base de la motocicleta.

A més, es van muntar amortidors BGM Black Edition tant a la part davantera com al darrere per oferir un pilotatge de la moto més adaptat a l’augment de velocitat i potència aplicat.

Lambretta LD 125

Adri Faure, el constructor francès, és el responsable d’aquesta customització del clàssic model LD 125 d’Innocenti, un dels scooters més curiosos de la firma italiana. En aquesta ocasió, s’ha adaptat el xassís de la moto, així com el bastidor, per acomodar la instal·lació d’un nou motor que no té res a veure amb l’original. També s’ha produït un canvi total a les suspensions tant davantera com del darrere, així com del sistema de fre, substituint l’original per un sistema de frens de disc més capaç per a aquest canvi a les rodes.

La característica principal és que a causa de l’adaptació per al motor, també s’ha degut modificar la carrosseria de la moto. S’ha realitzat una obertura a la part posterior de la moto per aconseguir que encaixi la roda i, alhora, faci la sensació que aquesta sobresurt de la base. El color negre atzabeja és la cirereta del pastís, i amb el qual se li dóna una estètica més agressiva al scooter.

Lambretta Diable

K-Speed, el famós constructor tailandès, ha realitzat aquesta customització més vintage a la V200. El frontal de la moto s’ha actualitzat significativament a més d’haver canviat el far original per un de LED ancorat a l’escut frontal. Un altre dels canvis més evidents és el del manillar, d’influència clara i estil cafe racer per donar-li aquest toc modern alhora que vintage. Presenta unes noves llantes amb pneumàtics de tacs i un escapament  molt més agressiu.

La part posterior també canvia, i se substitueix el portamatrícules original, per un de més modern. Així com s’ha dotat d’un seient de pell negra d’aire retro que fa pensar que evoca les antigues Lambretta dels anys 70 i 80.

Lambretta TV175 Mod Custom

Amb la base de la Italiana TV Sèrie 2, el fabricant RLC va treballar en la personalització d’aquest model inspirant-se en el moviment Mod dels anys ’60. Van utilitzar accessoris originals que el client va facilitar al preparador perquè implementés en aquesta nova moto. Aquests elements, en què els llums cobren més protagonisme, es van haver d’adaptar de manera que tots ells fluïssin harmònicament entre si. Per això, tots els cargols es van tallar un a un a mida per assegurar-se que no en sortís cap i tota la part frontal del ventall de llums quedés perfectament ancorat i net.
La pintura és cromada i presenta els colors originals de HOC Candies, i com a dada curiosa, es va mantenir el motor original Ancillotti Racing de la TV175.