Lambretta V125 Special

La nova Lambretta V125 Special ens ofereix una divertida gamma de colors que la fan encara més atractiva.

Lambretta segueix mantenint aquell esperit juvenil i rebel que en van fer un dels scooters més desitjats per la joventut als anys ’60, uns valors que van quedar plenament plasmats en la inoblidable pel·lícula Quadrophenia de 1979, en què els “mods” vivien la seva joventut amb les Lambretta i Vespa, enfrontant-se als “rockers” i les seves grans motos.

Disseny

Aquesta nova Lambretta V125 Special segueix fidel al disseny original, amb les seves estilitzades tapes laterals i el far davanter rectangular, que segueixen donant-li una imatge realment inconfusible, igual que les característiques línies de goma a la plataforma pels nostres peus.

El forat que trobem sota el seient disposa de capacitat per a un casc jet, la seva obertura es realitza des del clausor, igual que la guantera davantera, aquesta última amb carregador USB i capacitat per al mòbil, cartera…

Preu des de 3.499 euros

Per personalitzar la nostra Lambretta V125 Special, la marca ens ofereix opcionalment una pantalla de bones dimensions, protectors laterals i transportí del darrere, la unitat que ens van cedir de proves portava aquests tres accessoris, amb la qual cosa podem afirmar que la pantalla és una molt bona opció per protegir-nos del vent i augmentar el confort de marxa.

El fantàstic disseny del quadre d’instruments disposa d’informació analògica (velocímetre) a la part superior, i informació digital en cristall líquid (compte-voltes, nivell de gasolina, odòmetre i trip, rellotge horari i càrrega de bateria) a la part inferior.

El seient ofereix una bona amplitud per a dues persones, disposa d’una imatge esportiva amb el cosit vermell, cosa que augmenta l’atractiu general d’aquest model. Lambretta inclou cavallet lateral i central per deixar-la estacionada.

Per aquest 2022 la marca ens ofereix 3 nous i atractius colors que són: groc, verd mat i negre mat, aquests nous colors es combinen amb detalls en color negre al manillar i carrosseria.

Aquestes tres noves variants, juntament amb la Lambretta de color blanc i seient en vermell s’ofereixen amb el parafang davanter en versió Flex (el parafang davanter gira amb la roda), mentre que per als més puristes, Lambretta ofereix el model de color gris amb el parafang davanter “Fix” és a dir que no gira juntament amb la roda, tal com era a la versió original de 2 temps.

La Lambretta V125 Special ofereix il·luminació “full led” i frenada CBS amb la qual cosa els avenços tecnològics estan totalment presents en aquest model.

Motor

El motor és un monocilíndric de 4 temps, refrigerat per aire forçat i alimentat per injecció electrònica, que ens ofereix una potència de 11 CV a 8.500 rpm, aquest propulsor ha millorat les prestacions davant del model anterior, amb 1 CV més de potència aconsegueix arribar a una velocitat màxima de 100 km/h, tot plegat amb un reduït consum de 2,5 l/100 km.

L’equip de frenada fa especialment bé la seva funció, oferint-nos una frenada dosificable i contundent alhora, amb un disc davanter de 226 mm i un disc posterior de 220 mm (aquest darrer disposa de frenada combinada CBS).

Conducció

Un cop posats als seus comandaments constatem la seva bona comoditat, amb una perfecta disposició dels nostres braços i cames, els més veterans de vosaltres trobareu a faltar el clàssic pedal de fre del darrere situat a la part dreta de la plataforma per els peus, però la Lambretta moderna porta l’accionament del fre del darrere a la maneta esquerra del manillar, com qualsevol scooter.

Després de fer la revisió en el seu quadre d’instruments, la podem posar en marxa, el seu motor ronca silenciós i sense gaires estridències, aportant-nos unes bones acceleracions a les arrencades.

La Lambretta és una excel·lent ciutadana, dissenyada especialment per poder conduir amb estil i eficàcia a la nostra ciutat.

La conducció és realment agradable, amb una magnífica ergonomia que ens permet una postura relaxada i còmoda.

Les rodes de 12” ofereixen un bon tacte amb l’asfalt, al que juntament amb el seu excel·lent xassís ens permet negociar les corbes perfectament i amb seguretat, desenvolupant-se perfectament en el trànsit urbà.

La seva velocitat punta és de 100 km/h, encara que a partir dels 95 km/h el motor vibra força i ja es nota que no va còmode, és perfecta per moure’s entre 90-95 km/h, amb la qual cosa ens permet circular per les rondes de les nostres ciutats amb desimboltura i sense pèrdues de temps.

Aquesta nova Lambretta encara és millor, i segueix mantenint un “look” únic que la fa destacar per sobre de la resta de scooters, contribuint els nous colors a modernitzar la imatge de tota una autèntica llegenda viva.

FITXA TÈCNICA

Motor: monocilíndric 4 temps
Cilindrada: 124,7 c.c.
Refrigeració: aire forçat
Alimentació: injecció electrònica
Potència: 11 CV a 8.500 rpm
Alçada seient: aprox. 800 mm
Fre davanter: disc de 226 mm
Fre del darrere: disc de 220 mm (CBS)
Pneumàtic davanter: 110/70-12”
Pneumàtic del darrere: 120/70-12”
Preu: des de 3.499 euros