Malaguti Xam

El concept Malaguti XAM presentat a l’EICMA es fa realitat i es converteix en el primer model elèctric del fabricant italià.

La Malaguti XAM està a cavall entre una bicicleta de muntanya i una moto de motocròs, apostant per la mobilitat elèctrica i buscant atraure el públic més jove.

Aquest model que compta amb dues versions, una homologada per conduir per carretera, XAM L1e, i una altra únicament per a circuits Offroad, XAM Offroad.

Una de les seves principals qualitats és la seva lleugeresa, ja que no supera els 68 kg en la seva versió per a terra i els 64 kg en la seva versió per a carrer.

Aquesta nova moto de Malaguti munta un motor sincronitzat d’imants refrigerat per aire amb una potència màxima de 4,3 kW a 1.560 rpm i un parell màxim de 46 Nm a la versió L1e.

La versió offroad dóna una potència màxima de 11 kW a 1.780 rpm i un parell màxim de 58 Nm.

Quant a la seva velocitat màxima el model L1e està limitat a 45 km/h, per poder ser homologat com a ciclomotor, i la seva autonomia és de 83 quilòmetres.

Mentre que la versió Offroad pot assolir els 80 km/h i la seva autonomia és d’unes dues hores de pràctiques de motocròs aproximadament.

Compten amb 3 modes de conducció diferents en funció de la potència i velocitat que es vulgui, que van des del nivell “tortuga” ideat per conservar bateria, al “coet”, amb el qual es pot arribar a la màxima velocitat, passant per un nivell intermedi que és el “conill”, pensat per a les pràctiques Offroad i per a l’ús per carretera.

A més, incorpora assistència per fer marxa enrere.

Part Cicle

Tots dos models munten frens de disc de 4 pistons de 200 mm de diàmetre, tant al tren davanter com al darrere.

De la mateixa manera, les dues versions equipen una suspensió davantera amb forquilla invertida i un monoamortidor hidràulic de 185 mm al darrere, ambdues ajustables en compressió i precàrrega. Inclou el portamatrícules i els retrovisors només a la versió homologada per carrer.

La versió L1e també compta amb il·luminació full led, tant al far principal com als pilots del darrere i l’intermitent.

A més, les dues variants s’alimenten d’una bateria extraïble que es pot carregar totalment en 3 hores mentre està muntada a la moto o per separat.

Es troben disponibles per 5.499€ el model XAM L1e i per 5.299€ el XAM Offroad.