Millores per a la Ténéré 700 i Ténéré 700 Rally 2023

Ténéré 700 i Ténéré 700 Ral·li 2023: Millora del sistema ABS i de la instrumentació amb connectivitat per a smartphones.

Per al 2023, la Ténéré 700 i la Ténéré 700 Rally Edition presenten un nombre d’importants millores i perfeccionaments que afegeixen valor al conjunt general i reforcen la seva posició com una de les millors màquines d’aventura del món.

A més, la prestigiosa Ténéré 700 és ara més accessible que mai amb la introducció de la versió de 35 kW per al permís A2.

Instrumentació TFT de 5 polzades similar a la del model World Raid

Tant la Ténéré 700 i Ténéré 700 Rally Edition estan equipades amb una nova instrumentació TFT de 5 polzades. Aquest panell de gran qualitat ofereix dos modes de presentació de pantalla seleccionables per adaptar-se a les diferents situacions de pilotatge.

En el mode de pantalla “Explorer”, l’atenció se centra en l’escala de RPM, cosa que permet al pilot concentrar-se a mantenir el règim del motor a la zona més plena de parell per aconseguir un rendiment més eficaç en pilotatge off-road.

La pantalla Street presenta un aspecte més convencional, amb esferes circulars estil analògic. Tots dos estils de pantalla es caracteritzen per una forma clarament dissenyada, amb icones de fàcil lectura i testimonis d’advertència que permeten al pilot mantenir-se concentrat a la carretera o el camí que tenen al davant.

Connectivitat amb el telèfon intel·ligent

Per als pilots de la Ténéré, ara és més fàcil estar en contacte, ja que els models 2023 estan equipats amb una unitat de control de comunicacions (CCU) que permet connectar la instrumentació de la moto a l’smartphone. Per fer-ho, primer cal enllaçar el telèfon intel·ligent del pilot amb la màquina per Bluetooth® mitjançant l’aplicació gratuïta MyRide de Yamaha. Quan el propietari hagi enllaçat el seu smartphone, podrà veure les notificacions de trucades, correus i missatges de text que rebi a la nova pantalla TFT de 5 polzades, a més de controlar els paràmetres clau de la moto amb l’aplicació.

Si es configura correctament, el sistema també pot notificar al pilot qualsevol problema tècnic que es pugui detectar a la Ténéré i transmetre una notificació mitjançant correu al concessionari o mitjançant qualsevol altra forma de contacte que el pilot hagi establert. L’aplicació MyRide també ofereix moltes altres funcions útils que inclouen el monitoratge de tots els paràmetres clau de la moto, seguiment de la ruta seguida a més de registrar la distància recorreguda, acceleració, velocitat punta, canvis en l’elevació i molt més. Es poden compartir, comparar les dades a les xarxes socials i comentar-les amb altres pilots de Yamaha Adventure en alguns dels molts fòrums d’internet i grups de xarxes socials dedicats.

ABS millorat

El model anterior oferia la possibilitat d’activar o desactivar el sistema ABS, i el 2023, tant la Ténéré 700 com la Ténéré 700 Rally Edition estan equipades amb un sistema ABS millorat de 3 canals. Ja present al model World Raid, aquest sistema millorat permet al pilot seleccionar entre ABS totalment activat, ABS activat a la roda davantera i desactivat a la roda del darrere i ABS totalment desactivat.

L’ABS totalment activat és obligatori per a ús sobre asfalt. El mode ABS activat a la roda davantera i desactivat a la roda del darrere està dissenyat per a un off-road moderat on l’adherència no és constant i l’ABS totalment desactivat està indicat per al pilotatge offroad més extrem.

Nou disseny de la maneta de fre davanter, nou connector USB, intermitents LED

Per oferir una durabilitat millorada, la maneta de fre davanter presenta un nou disseny per suportar qualsevol dany accidental en cas de caiguda. Altres millores inclouen un nou connector USB en lloc de la presa de corrent anterior de 12V, a més d’uns intermitents LED.

Millores 2023 per a la Ténéré 700 i la Ténéré 700 Rally Edition

  • Ténéré 700 també disponible en versió de 35 kW*
  • Instrumentació TFT de 5 polzades amb dos modes de presentació de pantalla
  • Connectivitat amb el telèfon intel·ligent ABS de 3 modes
  • Nous colors i gràfics: Icon Blue i Tech Kamo
  • Connector USB Intermitents LED
  • Maneta de fre davanter de nou disseny
  • Preinstal·lació per a canvi ràpid
*El model Ténéré 700 Rally Edition només es comercialitzarà en versió full. Encara que està homologat per a la seva conversió a 35 kW.

Preu i disponibilitat

Els lliuraments i els preus varien segons el país. El preu de venda al públic a Espanya s’anunciarà els propers mesos.

Colors

El 2023, la Ténéré 700 rep uns gràfics millorats i nous colors: Icon Blue i Tech Kamo.