Nou zontes E350

Nou zontes E350, maxi-scooter a tot luxe.

Després de l’èxit de l’estrena de Zontes al segment dels scooters amb els models M310, M125 i D350 a la categoria de Sport Turisme, la marca se supera amb el model Gran Turisme E350 a la cilindrada dels 350 cc, que marca un elevat nivell d’equipament fora del comú, a més d’un motor de 36,71 CV, el més potent de les cilindrades 350 i 400 cc que garanteix les millors prestacions, i un disseny atractiu molt aerodinàmic.

Amb només 310 cc de cilindrada, l’escúter Sport Turisme M310 registra un gran rendiment amb 33 CV de potència màxima que, fins i tot, es permet superar en prestacions models de superior cilindrada. Ara, després de demostrar la seva bona feina al segment dels scooters, Zontes fa un pas més creant un model completament nou en la categoria dels models Gran Turisme: l’E350.

Estèticament l’E350 crida poderosament l’atenció per la gran envergadura i el disseny aerodinàmic amb formes netes i fluides que transmeten immediatament la seva capacitat per afrontar llargs viatges per autopista a altes velocitats sense repercutir en fatigues mecàniques del pilot i acompanyant.

A la seva frontal destaca l’amplada escut que envolta i protegeix perfectament el pilot acompanyat d’una doble òptica de far amb 6 focus de gran potència, per descomptat de tecnologia LED, acompanyats d’una original franja a la part superior de cada òptica en un brillant blau elèctric que aporta un toc fresc, i una altra franja de llum blanca DRL a la part inferior.

El parabrisa ofereix també protecció en amplada i altura, disposant, com en altres models de Zontes, regulació per servomotor elèctric en altura, adaptant-se a l’ús urbà i per carretera oberta.

El pilot del darrere es divideix també en dos conjunts duplicant-se la llum de posició i fre en guies lluminoses de diferent intensitat, als quals s’afegeix per sobre a cada conjunt el corresponent intermitent, aconseguint una original firma lluminosa que identificarà immediatament l’E350.

El confort del pilot s’ha cuidat molt adoptant una postura relaxada amb l’esquena vertical i dues posicions diferents per recolzar els peus: a les plataformes horitzontals a banda i banda del túnel central que tanca el dipòsit de combustible amb capacitat per a 16 litres, i sobre les inclinades amb les cames estirades que aporten més comoditat en autopista.

El seient s’eleva sobre el terra a una alçada de 765 mm, cosa que garanteix un fàcil accés. El seu manillar agrupa al costat de les empunyadures una nodrida col·lecció de comandaments retroil·luminats entre els quals s’inclouen els de regulació d’alçada del parabrisa, obertura de l’accés al dipòsit i seient, i fins i tot regulació de la temperatura dels punys calefactables inclosos a la dotació de sèrie.

També inclou una palanca que fa de fre d’estacionament i protectors de mans que eviten cops contra altres vehicles i les protegeixen del fred i la pluja. Proper a la base del manillar, l’E350 disposa de doble presa de corrent USB per a la càrrega i alimentació del telèfon mòbil sota els protocols QC2.0/QC3.0 de càrrega ràpida (18W); les dues preses compten amb protecció contra curtcircuits i un limitador de corrent. Opcionalment el scooter està preparat per rebre càmeres de vídeo davantera i posterior per gravar les rutes.

L’ergonomia és un altre detall que s’ha cuidat a l’E350. A les ja conegudes manetes amb regulació de la seva obertura respecte de l’empunyadura emprades en altres models Zontes, cal afegir un manillar en fosa d’alumini que s’ajusta en dues posicions: avançat per a pilots de talles altes i normal per a la resta d’alçades.

No podia faltar al panell d’instruments la gran pantalla TFT HD a tot color que, a l’E350, s’ha revisat amb nous gràfics en les seves quatre diferents visualitzacions, cadascuna de les quals disposa una manera en negativa que commuta automàticament quan la llum exterior és reduïda (nit, garatges, túnels, etc) evitant enlluernar el pilot. La informació agrupada a la pantalla no la supera cap model competidor, ni tan sols en cilindrades superiors. A destacar, el monitoratge de pressió i temperatura dels pneumàtics amb alertes en superar uns llindars màxims i mínims que repercuteixen en la seguretat del pilot i passatger, així com en la durada dels pneumàtics. La pantalla també compta amb connectivitat amb el telèfon mitjançant Blueetooth. Amb la connectivitat activada, la pantalla TFT mostra trucades entrants permetent la resposta si es disposa d’un kit mans lliures per al casc, seleccionar pistes de música, sistema de navegació abreujada o funció mirall de la pantalla del mòbil a la TFT.

El sistema de clau intel·ligent PKE de Zontes en forma de polsera, aconsegueix en aquest E350 la seva versió 3.0. Òbviament permet l’activació de l’escúter si la polsera es troba en un radi de metre i mig tant si és al canell del pilot com en una bossa, motxilla o butxaca, aconseguint una major sensibilitat gràcies a una nova antena HF al vehicle, complint a més, amb l’estàndard IP67 de resistència a l’aigua. Fins i tot és capaç de funcionar amb la pila-botó de la polsera esgotada mitjançant inducció aproximant la polsera a una zona determinada del scooter.

Fonamental a qualsevol scooter GT és la capacitat de càrrega. El compartiment principal sota el seient acull amb sobrada folga dos cascs integrals suficientment separats entre ells. També s’inclou a l’interior un envà desmuntable que evita que objectes més petits rodin lliurement a l’interior del compartiment. El seient es manté obert gràcies a un amortidor hidràulic al costat de la frontissa. A l’espai sota el seient s’hi afegeixen dues guanteres al contraescut d’una capacitat XXL.

La part cicle es basa en una parella d’amortidors hidràulics amb molles de doble pas i ajustaments en precàrrega acompanyant una forquilla d’eix centrat amb barres de 41 mm de gruix acoblades a 2 tiges. Les rodes tenen mides gairebé de “roda alta” amb una davantera de 15 polzades calçada amb un pneumàtic de secció 120/70 i una del darrere de 14” amb un pneumàtic ample de 140/70. Ambdues rodes tenen discos de gran diàmetre amb pinça d’ancoratge radial J. Juan de 4 pistons per al davanter i modulador ABS de doble canal independent. A més de l’ABS, s’hi afegeix el control de tracció que evita derraps en ferms de baixa adherència.

El motor és un altre dels punts clau de l’E350. Respecte al ja conegut del M310 augmenta la seva cilindrada fins als 349 cc amb el lògic increment de potència de 33 a 36,71 CV a 7.500 rpm, mentre que el parell motor arriba als 38 Nm a 6.000 rpm amb una alta relació de compressió de 11,8:1, xifres que garanteixen les millors prestacions del segment. El motor compta amb un cilindre d’alumini de refrigeració líquida amb culata SOHC de 4 vàlvules i, de la gestió electrònica de la injecció, se n’ocupa la firma alemanya Bosch. L’ECU del sistema inclou dos modes de conducció, E (Eco) i S (Sport), que se seleccionen prement un botó de la pinya dreta. En mode E s’aconsegueix un consum reduït per als viatges de llarg recorregut. Si l’usuari necessita fer un avançament, es commuta al mode S en superar les 7.000 rpm, i torna de nou al mode E en baixar d’aquest règim.

El nou E350 es converteix en el vaixell insígnia de la família de scooters Zontes i està disponible ja a un preu de llançament de 5.087 € en colors negre mat i plata amb l’assegurança del primer any inclòs.