Nous models de Lambretta

Amb motiu de la celebració dels 75 anys de tradició de Lambretta, la marca italiana ha presentat els seus dos darrers models a la Setmana del Disseny de Milà.

El 1947 la primera Lammy entra al mercat transalpí. Poc després, nous models conquisten els carrers de tots els continents. Lambretta es converteix en un objecte de culte, en una icona moderna, sempre fidel a la seva qualitat superior i al seu característic disseny italià amb què passa a ser alguna cosa més que un vehicle, i representar un estil de vida. Des de llavors, els seus models han fet girar els caps i s’han guanyat el cor de milions de persones a tot el món. A dia d’avui, la marca segueix sent lleial al seu estil conservant el seu esperit més característic, i un reflex d’això el trobem als nous models G350 Special i X300.

Aquest any, i aprofitant la celebració de la Setmana de la Moda de Milà, Lambretta ha volgut ser present duent a terme un llançament més que original. En ple barri de Brena, al claustre menor de l’església de Sant Simplicià, ha tingut lloc l’esdeveniment Fuorisalone, un espai destinat al disseny internacional i on s’ha pogut gaudir de “Heritage to the future”.

Una exposició en què s’ha presentat els scooters més cridaners i emblemàtics de Lambretta, i entre els quals destaquen el primer model produït, la Lambretta M(A) dissenyada per Cesare Pallavicino a la part del xassís i per Pier Lugi Torre a la mecànica , així com el scooter daurat de l’actriu americana Jane Mansfield i el model 225 Corsa entre uns altres.

L’exposició començava a la galeria del claustre envoltada d’impressionants imatges en blanc i negre dels models més antics de la firma. Paral·lelament, a la part superior de l’espai s’apreciaven més de cent imatges a color de Lambretta que s’integraven amb els antics frescos del sostre de la galeria. Com a cirereta del pastís i el més rellevant acte de l’esdeveniment, al centre del religiós lloc envoltades per tota aquesta història italiana, es van presentar les esperades X300 i G350; totes dues representant el futur de la marca.

LAMBRETTA X (X300)

La nova X300 és el primer model de la marca en representar la sèrie X i anticipa els ambiciosos horitzonts de lèxit. Una nova gamma en què es proposa una línia de productes completament diferent, amb un disseny innovador que manté l’icònic ADN Lambretta.

Aquestes noves formes han nascut d’un concepte concebut per Walter Scheffrahn, president de Lambretta, presentant unes línies esportives i esmolades que recorden els trets estilístics típics de les llegendàries scooters de la marca. Presenta un innovador traç del disseny de les carcasses d’acer, i manté les línies de “diamant”, conservant així l’ànima i l’esperit Lambretta. A més, segueix fidel al parafang fix, una de les peculiaritats més mítiques de la firma.

Des del punt de vista tècnic, el xassís de la X300 està format per una estructura tubular d’acer que combina un mitg cos per unir l’escut amb els panells laterals d’acer polit. Compta amb una suspensió davantera clàssica de braç oscil·lant i amortidor doble amb fre de disc. Les llantes de 12 polzades arriben amb un disc de 220 mm al davant i un altre de 219 mm al darrere i ABS de doble canal.

Quant al motor, és monocilíndric de 4 temps amb una cilindrada de 275 cc, refrigeració líquida i distribució de quatre vàlvules. Aquest model té una potència màxima de 24,8 CV a 8.250 rpm i un parell motor màxim de 24,5 Nm a 6.250 rpm. La X300 presenta fars LED que embolcallen tot el scooter, un sistema d’arrencada sense clau i injecció electrònica de la reconeguda marca Bosch. A més, el dipòsit té capacitat per a 7 litres.

LAMBRETTA G-SPECIAL (G350)

A EICMA 2019 es va exposar per primera vegada la G-Special sota el nom de G325 Special, però a causa de la pandèmia, el seu llançament es va veure endarrerit. Lambretta va aprofitar aquesta parada i va augmentar la cilindrada del motor fins a convertir-la en la nova G350.

El G-Special G350 és un scooter de grans dimensions que arriba com el model de més cilindrada en la categoria de clàssics d’alta gamma i presentant-se com el vaixell insígnia de la marca. El seu concepte i disseny, a càrrec de Walter Scheffrahn i Peter Beselin, s’inspiren en l’estètica clàssica de les Lambretta del passat mantenint així els codis dels scooters neo-retro. La Lambretta G350 es posiciona com la nova i desafiant referència al segment, amb unes prestacions molt superiors a les del mercat.

Compta amb el clàssic xassís monocasc d’acer, els famosos i tradicionals panells laterals intercanviables de la casa italiana, a més de la suspensió davantera amb doble biela i un doble amortidor del darrere.

Equipa un motor monocilíndric de quatre temps i 330 cc, refrigeració líquida i injecció signada també per Bosch. La potència és de 25,8 CV a 7.500 rpm i el parell màxim és de 25,5 Nm a 6.250 rpm. Compta amb llandes de 12 polzades i frens de disc de 240 mm i, com a novetat, vesteix ABS de doble canal. A més, aquest nou model està completament il·luminat per LED i presenta una pantalla TFT.

Igual que la seva arribada a Espanya, el preu dels dos models està pendent de confirmació i serà comunicat els propers mesos.