Italjet torna amb força amb un renovat Dragster a les cilindrades de 125 i 200 cc.
El Dragster d’Italjet va ser tota una icona a la dècada dels ’90 amb un concepte de scooter, pel que fa a disseny i tecnologia, al què el públic jove d’aquella època no hi estava acostumat. Ara, en ple segle XXI, Italjet reinterpreta aquell Dragster amb molta més agressivitat i originalitat transferint conceptes característics d’una Superbike a un scooter que vessa disseny i tecnologia sense renunciar al plaer de la conducció esportiva.
Per al bastidor, el nou Dragster recorre a una estructura multitubular d’acer que es combina amb plaques de fosa d’alumini. Crida poderosament l’atenció el tren davanter monobraç anomenat ISS (Independent Steering System), un sistema patentat per Italjet que independitza la suspensió del gir de la direcció aconseguint que la geometria del scooter es mantingui constant i no es vegi afectada per l’enfonsament de la suspensió davantera a les frenades. El monobraç està fabricat en alumini forjat que li confereix una gran resistència i lleugeresa i ve acompanyat d’un monoamortidor de funcionament oleoneumàtic (hidràulic + gas) ajustable en precàrrega. El mateix tipus de monoamortidor oleoneumàtic s’empra per al tren posterior disposant també d’ajust en precàrrega.
Les rodes de 12 i 13 polzades fan servir amples pneumàtics de perfil baix Pirelli Angel Scooter que reforcen el caràcter esportiu d’aquest scooter recorrent a frens de disc de 200 i 190 mm amb pinces Brembo, acompanyats d’un modulador bicanal ABS a l’equipament de sèrie tant per el model de 125 com per al de 200cc desenvolupat i produït per l’especialista alemany Bosch exclusivament per a Italjet.
Pel que fa als motors, Italjet no defrauda emprant per al nou Dragster unes mecàniques desenvolupades a Itàlia amb molta tecnologia i rendiment, i amb ells s’aconsegueixen unes xifres de potència i parell motor més que destacables per a les seves respectives cilindrades, tot això baix l’homologació Euro 5, cosa que significa la millor eficàcia quant a consums i nivells contaminants i prestacions. Les mecàniques monocilíndriques 4 temps fan servir la refrigeració líquida amb culates de doble arbre de lleves (DOHC) amb 4 vàlvules, confiant l’alimentació a una injecció gestionada electrònicament per Magneti Marelli. Amb tot això, l’Italjet Dragster 125 registra 9,2 kW de potència (12,5 CV) a 9.500 rpm i un parell de 10,5 Nm a 7.750 rpm, mentre que el Dragster 200 l’eleva fins als 12,9 kW (17 ,5 CV) a 8.000 rpm i 15,5 Nm a 7.750 rpm equiparant-se a un scooter del “quart de litre”.

Una altra novetat anunciada per a finals del 2022 és el Dragster #e01 Electric que se suma a la gamma Dragster contribuint al medi ambient amb una nul·la emissió de gasos. Aquest Dragster elèctric és equivalent a un scooter de 125 cc i com a tal també es podrà conduir amb el carnet de cotxe amb 3 anys d’antiguitat sense cap tràmit ni cost addicional. El motor elèctric registra una potència de 12 kW i 6 kW de potència nominal amb uns espectaculars 340 Nm de parell a la roda (40 Nm a l’eix del motor). Amb aquestes xifres la versió elèctrica no defraudarà la denominació Dragster amb unes acceleracions de vertigen: 2,9 segons per assolir els 50 km/h des d’aturat.
La bateria compta amb una capacitat de gairebé 5 kWh, cosa que proporciona una autonomia de 180 km en ús urbà, 90 km per carretera i 150 km en cicle homologat NEDC. Amb el carregador estàndard de 1 kW es podrà carregar la bateria al 95% en 4 hores (al 100% en 5 hores i mitja), però si es fa servir el carregador ràpid de 10 kW els temps es redueixen a 30 minuts per assolir el 95 % i 36 minuts al 100%.
Els nous Italjet Dragster 125 i 200 estaran disponibles des d’aquest mes de març en colors groc-negre, vermell-blanc i negre en una nova xarxa de punts de venda exclusius per a Espanya de Turbimot SLU, al preu de llançament de 5.289 € (IVA inclòs ) per al Dragster 125 i de 5.589 € per al Dragster 200.