Nova Voge 350 AC

La  Voge 350 AC  destaca per la seva gran lleugeresa i un rabiós motor que rendeix 40,7 CV a 10.500 rpm, convertint-se en l’opció més divertida per al carnet A2.

Voge posa tota la carn a la graella per a un any 2023 carregat de novetats absolutes, i per obrir boca s’estrena amb aquesta 350 AC amb crean una nova família de models impulsats per una mecànica bicilíndrica de 322 cc de nou encuny.

Aquest primer model d’aquesta plataforma porta l’etiqueta d’AC o “Advanced Classic” que és com Voge anomena les seves Naked d’estil Neo Retro que combinen les formes tradicionals amb la tecnologia més moderna.

El motor bicilíndric posiciona la nova plataforma 350 en un punt mitjà entre les famílies de monocilíndriques de 300 cc i les bicilíndriques de 500 cc. El grup motor disposa de dos cilindres en línia amb refrigeració líquida i culates amb doble arbre de lleves i quatre vàlvules per cilindre.

El rendiment del nou motor és espectacular registrant una potència màxima de 40,7 CV (potència específica de 126 CV/litre) a un elevat règim de 10.500 rpm gràcies a la utilització de mesures internes de cursa curta (68 x 44,3 mm) juntament amb un parell màxim de 31 Nm a 9.000 rpm. Serveixi de referència que els motors monocilíndrics de Voge en 300 cc ofereixen 28,5 CV a 8.500 rpm i 24,5 Nm a 6.500 rpm, mentre que els bicilíndrics de 500 cc arriben al límit de potència per al permís de conducció A2 de 46, 8 CV a 8.500 rpm i 44,5 Nm a 7.000 rpm.

Si a aquestes xifres s’hi afegeix un pes ultralleuger de 165 kg, que representen 5 kg menys que el de la 300 AC i 33 kg! menys que el de la 500 AC, es confirma que aquesta nova 350 AC es converteix en la moto més divertida de conduir del mercat pel carnet A2.

El motor compta amb cilindres de fosa d’alumini amb tractament interior de la camisa a Ni-SiC (Niquel al silici i carboni) amb pistons d’alumini forjat en forma de “T” amb la qual cosa s’aconsegueix més durabilitat mecànica a més d’un millor ajustament cilindre-pistó i compressió.

Aquest motor és el principal responsable del baix pes de la 350 AC en contribuir amb tan sols 39 kg al conjunt total. Com ja és habitual a les mecàniques de Voge, es confia l’alimentació del bicilíndric en línia a la firma alemanya Bosch, aconseguint un consum moderat de 3,6 litres als 100 km.

Una altra important característica del propulsor és que empra un embragatge amb funcionament antirebot amb el què s’aconsegueix que la roda del darrere estigui sempre en contacte amb el terra fins i tot davant de reduccions brusques per aconseguir un major fre motor. Voge també ha treballat en l’accionament de l’embragatge aconseguint reduir els esforços sobre la maneta un 25%: fins i tot es pot accionar l’embragatge amb un sol dit.

Per al bastidor es fa servir una estructura multitubular d’acer en forma de diamant amb què, a més d’aportar rigidesa i estabilitat dinàmica, s’aconsegueix una posició de conducció còmoda i apta per a totes les talles en posicionar-se el seient del pilot a només 760 mm del terra, mentre que la 300 AC ho fa a 795 mm i la 500 AC a 790 mm.

Al bastidor s’uneixen unes suspensions perfectament coordinades als dos eixos per filtrar més del 90% de les irregularitats del ferm: davant s’ocupa una forquilla invertida amb barres de 41 mm de secció amb 115 mm de recorregut a la roda, mentre que del tren posterior ho fa un eficaç monoamortidor amb precàrrega ajustable, connectat amb bieletes (funcionament progressiu) al basculant en fosa d’alumini.

Per al sistema de frenada es fan servir discos de 298 mm i 240 mm, amb pinces de doble i simple pistó respectivament i, tot això, acompanyat d’un modulador ABS de doble canal. Els discos es munten sobre llantes d’aliatge de sis pals dobles en 17 polzades amb pneumàtics de dibuix esportiu a seccions de 110/70 i 150/60.

L’enllumenat Full LED aporta originalitat al disseny. Davant, un far circular agrupa una guia lluminosa en forma de “V” de Voge que fa de llum de posició amb dos focus amb lents a la part superior per a la llum curta i un tercer i quart focus a la part inferior per a la llum llarga . Darrere es recorre a un pilot (llum de fre + posició) de forma ovalada que penja de l’extrem del darrere del seient afegint-hi un estil futurístic. Els intermitents incorporen tres díodes LED amb suport elàstic fixat al far o al suport de la matrícula enganxat a la roda posterior i subjecte a l’extrem esquerre del basculant.

L’escapament 2 en 1 amb silenciador sobreelevat pel costat dret també forma part del disseny encertat de l’AC 350 contribuint amb un toc Scrambler al conjunt. La completa instrumentació es reuneix en una pantalla LCD a color de 5 polzades. Al costat de la base de la pantalla, pel costat esquerre, s’inclou un connector USB. Gràcies a la seva òptima relació pes/potència, la VOGE 350 AC iguala en prestacions les desenvolupades per la seva germana més gran de 500 cc amb una velocitat màxima de 160 km/h.

La nova Voge 350 AC ja està disponible a tota la xarxa de punts de venda VOGE a l’excepcional preu de llançament de 4.789 € amb 5 anys de garantia i la promoció de l’assegurança gratuïta el primer any, oferint-se en dos colors: plata mat i groc.