Nova Voge 525 ACX

Nova VOGE 525 ACX. Pas a la nova generació.

Les inicials “AC” serveixen per classificar aquesta VOGE 525 ACX com a “Advanced Classic”, la denominació adoptada per Voge per definir els models d’estil Neo Retro amb dissenys inspirats en el passat combinats amb les tecnologies més actuals.

L’estètica de la 525 ACX conserva molts elements de l’actual 500 AC com el seu “musculós” dipòsit amb capacitat per a 19 litres de combustible que li confereix una autonomia propera als 500 kms, o el seient amb dos nivells marcats d’alçades que delimiten les zones de pilot i passatger, situant-se el del pilot a 840 mm sobre el terra, però amb nous colors i una decoració en què es destaca la xifra de “525” al costat de la “X”, que són les claus de la seva renovació.

L’afegit de la X ja havia estat emprat en altres models de la gamma Voge i indica la utilització de llantes amb radis creuats en lloc de les d’aliatge. Aquest canvi també porta associat noves mesures i tipus de pneumàtics creixent la llanta davantera des de les 17 polzades a les 19 i mantenint la del darrere en 17, amb les quals s’aconsegueix un millor comportament “off-road” reforçat per uns nous pneumàtics Metzeler Steel Tourance de dibuix mixt carretera-camp en seccions 110/80 i 150/70 i estructura radial d’acer per aconseguir més rigidesa a altes velocitats, i la utilització d’un nou escapament 2 en 1 que situa el silenciador en una posició molt més elevada per salvaguardar-lo dels típics impactes a què es veu sotmès en l’ús trail.

Tots aquests canvis aporten un nou look “Scrambler” o Tot-Terreny a la 525 ACX. Però, sens dubte, el principal canvi es troba en la xifra de 525 amb què s’identifica el nou motor que segueix mantenint el seu aspecte exterior, lleugerament actualitzat amb un nou disseny de cobertes dels càrters, i l’arquitectura bicilíndrica en línia amb refrigeració líquida.

Els canvis es troben al seu interior com el de les noves mesures “quadrades” de diàmetre i cursa de 68 mm (abans 67 x 66,8 mm per cilindre) que donen com a resultat un augment de cilindrada des dels 471 cc anteriors fins als 494 cc més propers als 500 cc reals sense sobrepassar-los per no incórrer en impostos municipals més elevats. La nova mecànica conserva a cada cilindre el doble arbre de lleves DOHC amb nous perfils juntament amb quatre vàlvules de més diàmetre que faciliten una millor respiració del motor.

L’augment de cilindrada també comporta una remodelació del canvi de 6 relacions amb un escalonament adaptat a la nova configuració. Per a la nova mecànica es continua confiant en un sistema d’injecció gestionat per Bosch, amb una relació de compressió augmentada des dels 10,7 fins a 11,5:1 que dóna com a resultat una potència màxima mantinguda al límit dels 35 kW (47 ,6 CV) per al carnet A2 a un règim de 8.500 revolucions, mentre que la corba de parell motor és molt més plana amb un valor màxim 44,5 Nm , aconseguint a més un lliurament molt dòcil i suau. Finalment, cal destacar que amb la nova mecànica KE525, Voge ha aconseguit millorar encara més la respectuositat amb el medi ambient registrant el nou model a les proves d’homologació Euro 5 unes emissions de CO2 de 88 grams per quilòmetre, davant les de 95 grams per quilòmetre de la 500 AC.

Si bé el grup propulsor anterior, també fabricat per Voge-Loncin, impulsava no només els models Voge 500 sinó també els d’altres marques, el nou motor serà d’ús exclusiu per als models de Voge.

Quant al bastidor, segueix fidel a l’estructura multitubular perimetral d’acer amb subxassís cargolat. El mateix motor forma part estructural de la seva constitució tancant a través seu el doble bressol. La seva geometria canvia lleugerament amb un increment de l’angle de llançament de la direcció de 27º (abans 26º) mantenint la distància entre eixos de 1.450 mm.

Les suspensions associades a la part cicle també han estat objecte de millora, disposant al tren davanter d’una forquilla invertida signada per Kayaba amb 41 mm de secció de barres el recorregut de les quals augmenta des dels 128 mm anteriors fins als 151 mm en benefici de la seva utilització per pistes forestals i més confort per al pilot i passatger en llargs viatges per carreteres secundàries. Al tren posterior també hi ha canvis adoptant per a l’ocasió un nou amortidor amb bieletes que augmenta el seu recorregut des dels 57 als 64.5 mm.

Pel que fa a frens, la VOGE 525ACX conserva els mateixos components de la seva predecessora amb un espectacular doble disc davanter flotant de 298 mm de diàmetre amb pinces Nissin de doble pistó, i un disc del darrere de 240 mm amb pinça de simple pistó. A aquest equipament s’hi uneix un modulador ABS de doble canal.

Novetat en aquesta 525ACX és la instrumentació basada en una pantalla TFT a tot color de grans dimensions (7 polzades) que reuneix una gran quantitat d’informació amb dues diferents visualitzacions a triar, la intensitat de la qual de brillantor canvia automàticament en cadascuna d’elles segons la intensitat de la il·luminació exterior per no enlluernar el pilot.

El panell d’instruments inclou connectivitat amb el mòbil de l’usuari a través de Bluetooth, informació en temps real de la pressió dels pneumàtics amb alarmes per ràpida despressurització i gestió de trucades entrants mostrant a la pantalla el número i el nom.

Per al maneig de les diferents funcions del panell, s’inclouen comandaments específics a la pinya de commutadors esquerra. Al costat del panell, hi ha una presa de corrent USB.

Pel que fa a l’enllumenat, la VOGE 525ACX recorre a la tecnologia LED en tots els seus elements amb un far circular que integra dos focus per a les llums curtes i llargues entre segments horitzontals per a la llum de posició DRL. Darrere, el pilot cobreix tota la franja posterior del baix el seient del passatger, amb intermitents en forma de “U” que a la part del darrere es fixen al parafang del darrere enganxat a la roda (subjecte a l’extrem esquerre del basculant d’alumini) i que també suporta la matrícula i la seva il·luminació.

La nova VOGE 525 ACX ja es troba disponible a tots els punts de venda VOGE al preu de llançament de 6.289€ en colors plata mat i gris mat i amb 5 anys de garantia.