Presentada la nova generació de Ducati Scrambler

Amb la nova generació de Ducati Scrambler, les possibilitats de personalització són encara més grans.

En el setè i darrer episodi de la sèrie web Ducati World Première 2023, Ducati va revelar al públic la nova generació de Ducati Scrambler.

Per reescriure la teva història, de vegades cal prémer el botó d’avenç ràpid. Això és el que ha fet Ducati Scrambler amb aquesta nova generació, que es fa més contemporània i amb una personalitat encara més vibrant.

La next-gen de la “Land of Joy”, l’univers de llibertat, diversió i autoexpressió de la Ducati Scrambler s’expandeix, tornant-se més acolorida i irreverent. La nova generació de Ducati Scrambler ha estat completament redissenyada, mantenint l’esperit que ha fet d’aquesta família un èxit mundial aconseguint més de 100.000 fans: una moto essencial, divertida, fàcil de pilotar i amb una gran personalitat, la singularitat de la qual encara aflora amb més força gràcies a un estil cridaner i modern.

La segona generació confirma la senzillesa i l’autenticitat que sempre han representat valors essencials per a tots els entusiastes de les Ducati Scrambler. El motor bicilíndric Desmodue refrigerat per aire, bastidor multitubular, manillar ample, centre de gravetat baix i conducció divertida es realcen amb una electrònica avançada i un estil més modern en línies i conceptes.

El resultat d’aquesta recepta són tres models de Ducati Scrambler: Icon, Full Throttle i Nightshift. Tres motocicletes d’estil diferent, unides per una posició de conducció relaxada i un pes reduït per oferir als entusiastes de totes les experiències i habilitats un gran plaer de conducció, tant en trajectes urbans com fora de la ciutat.

L’Estil

La nova Ducati Scrambler manté intacte el disseny icònic que evoluciona els elements distintius en clau contemporània. El DRL (Daytime Running Light) frontal, reconeixible a primera vista gràcies als 4 sectors circulars, una marca registrada de l’univers Ducati Scrambler, s’estreny i torna més esmolada per tenir un tall més modern i elegant.

El far davanter, ara completament LED, conserva la icònica “X”, redissenyada i aplicada a l’exterior per aconseguir un estil encara més distintiu. El disseny de la llum del darrere, que segueix sent full LED, també evoluciona mantenint la clàssica i reconeixible forma de semicercle. També LED són els intermitents. El dipòsit d’acer ha estat redissenyat i equipat amb una coberta intercanviable que, juntament amb els parafangs i els detalls del far, donen color a la moto i permeten una personalització fàcil, ràpida però completa.

Completen el renovat disseny del frontal de la moto unes cobertes elegants d’alumini anoditzat sota el dipòsit. La nova instrumentació amb cluster TFT a color de 4,3 polzades, fan que la nova Ducati Scrambler sigui encara més moderna, integrant-se perfectament amb l’estil de la moto en les seves formes i pantalla d’informació.

Un element clau de la personalitat de la Ducati Scrambler és el motor bicilíndric Desmodue que estrena tapes d’embragatge i alternador amb el logotip “X”, mentre que les cobertes de la corretja ara tenen una forma més refinada d’acord amb el nou estil de la moto.

La Tecnologia

La nova Ducati Scrambler també ha estat renovada en els seus continguts tècnics i alleugerida en 4 kg, aconseguint així una moto més manejable i fàcil de conduir. La part cicle és completament nova i contribueix de manera important a la reducció general del pes de la moto. S’ha actualitzat i alleugerit el bastidor multitubular. El basculant és nou i ara es combina amb un amortidor ressituat cap al centre de la moto.

El motor també ha estat objecte d’actualitzacions que n’han reduït el pes. Finalment, per a una sensació més esportiva, el subxassís del darrere ara està separat del bastidor principal. Les millores de conducció també es deriven d’un angle de llançament de la direcció lleugerament més gran que contribueix a la facilitat d’ús tant en maniobres com en el trànsit de la ciutat. Les llantes de nou disseny confirmen les mesures de 18 i 17” al tren davanter i del darrere, respectivament.

El motor Desmodue, que sempre ha estat una característica distintiva de la Ducati Scrambler, s’ha modernitzat en el seu contingut, és uns 2,5 kg més lleuger que la generació anterior i ara compta amb un nou embragatge de vuit discos amb un accionament més suau . L’embragatge també és més compacte, cosa que ha permès reduir el volum lateral de la seva tapa, oferint així més espai per al peu del pilot.

La nova Ducati Scrambler també disposa d´un tambor del selector muntat sobre rodaments, que permet canvis més suaus i precisos. Ducati Scrambler també és encara més divertida i segura amb la introducció de la gestió de l’accelerador Ride by Wire. Aquesta solució, que per una banda fa que la resposta del motor estigui disponible per a cada angle d’obertura de l’accelerador, sense deixar de ser progressiva i fàcil de manejar en totes les rpm, per l’altra permet l’adopció de Ducati Traction Control i tenir dos Riding Modes: Road i Wet .

Aquest darrer, dissenyat específicament per circular sobre superfícies mullades, ofereix una resposta d’acceleració més suau i un calibratge del control de tracció més orientat a l’estabilitat i la seguretat.

L’equipament de sèrie es completa amb l’ABS en corbes, essencial perquè la conducció sigui encara més segura. Gràcies a la introducció del Ride by Wire, la nova generació de motors Desmodue té l’opció de muntar el Quick Shift up/down, equipament de sèrie a la Full Throttle i disponible com a accessori a la resta de la gamma. També està disponible com a accessori el Ducati Multimedia System, que ofereix la possibilitat de gestionar la música i les trucades connectant el teu mòbil a la moto. El motor bicilíndric de dues vàlvules refrigerat per aire confirma la potència màxima de 73 CV i també està disponible en una versió de 35 kW per a motoristes amb llicència A2. La Ducati Scrambler Icon, així com Full Throttle* i Nightshift, arribaran als punts de venda el març del 2023.

* Confirmeu amb el vostre punt de venda local per comprovar la disponibilitat del producte

Ducati Scrambler Icon

La versió Icon representa la Ducati Scrambler per excel·lència. El nou dipòsit és l’element que dóna forma al concepte de personalització de la nova Ducati Scrambler Icon. De fet, la part de color és una coberta intercanviable, com els parafangs, els adhesius a les llantes i les petites cobertes del far.

Ara l’aspecte de la Ducati Scrambler pot adaptar-se a tots els gustos amb gran facilitat. De fet, als tres colors estàndard (’62 Yellow, Thrilling Black i Rojo Ducati) se sumen sis més, disponibles com a kits d’accessoris, per vestir la nova Ducati Scrambler Icon amb nou decoracions diferents. Els colors disponibles inclouen Riu Celeste, que representa un dels tons més clars i vius a l’escala de colors de la Ducati Scrambler. O el Jade Green, que s’inspira en el jade i es distingeix per una brillantor suau, o el Velvet Red.

La Ducati Scrambler Icon compta amb un manillar revisat que és més baix i més proper del pilot, cosa que permet un major control sobre la moto. El seient ha estat redissenyat, amb una forma més estreta i aerodinàmica. Completant el disseny d’aquesta nova generació de la Icon, hi ha els panells laterals negres sota el seient amb gràfics Ducati Scrambler.

Ducati Scrambler Full Throttle

La Ducati Scrambler Full Throttle és la proposta més esportiva de la gamma 2023 i s’inspira en les competicions americanes de flat track sobre ovals de terra. Els dorsals laterals porten el número 62 (1962 va ser l’any de debut de la primera Ducati Scrambler) en perfecte estil Tracker i, juntament amb la placa protectora del càrter, defineixen una estètica decididament més atrevida per a aquells que no volen passar desapercebuts.

El caràcter esportiu de la Full Throttle se subratlla per la funda del seient d’aspecte esportiu, la decoració exclusiva  vermell/Dark Stealth GP19 i l’acabat negre dels escuts tèrmics de la fuita i les cobertes laterals davanteres. Un parafangs davanter més curt, adhesius vermells a les llantes d’aliatge, un silenciador Termignoni legal per a vies públiques, intermitents LED Ducati Performance* i Quick Shift up/down completen el paquet.

També està disponible com a accessori la funda de seient Rosso GP19, que dóna a la moto un aspecte esportiu monoplaça. Fins i tot la posició de conducció, gràcies a un manillar de coneguda variable respecte a la versió Icon, canvia i es torna més esportiva.

Ducati Scrambler Nightshift

La més elegant de les propostes de la gamma Ducati Scrambler 2023 és la Nightshift, que es distingeix per detalls més clàssics i refinats, com el seient, d’estil Cafè Racer, cosit i en to cuir fosc, o l’alternança de superfícies brillants i mats .

La Ducati Scrambler Nightshift, com la Full Throttle, presenta dorsals laterals, parafangs davanter mínim, sense parafangs del darrere, acabats negres per als detalls estètics d’alumini, així com intermitents compactes de LED*.

El color Nebula Blue i les llantes de ràdios, ara completament negres, fan que la Nightshift tingui un aspecte decididament sofisticat, que es completa, com en el model de la generació anterior del mateix nom, amb un manillar pla de conicitat variable i retrovisors a els extrems del manillar, també d’estil cafè racer.

* Accessori no homologat per a ús en vies públiques