R18 The Crown

Per commemorar el seu 100è Aniversari BMW presenta la R18 The Crown.

Dirk Oehlerking ha personalitzat la BMW R 18 Kingston Custom convertint-la a la R18 The Crown, “Vaig començar amb una BMW R18 nova que després vaig desmuntar. Com sempre, vaig treballar amb escuma dura i cartró per crear la forma, les línies i el disseny. L’objectiu era que tingués un aspecte potent, elegant i ràpid, combinat amb una estètica innovadora” , així descriu Oehlerking el seu plantejament de disseny.

El disseny va obligar a adaptar considerablement la tecnologia. Va caldre construir una suspensió de roda davantera completament nova en forma de braç oscil·lant de doble cara amb puntal de suspensió central.

El dipòsit de combustible de 8 litres i les peces de la carrosseria es van fabricar amb xapa dalumini de 2 mm de gruix. Nombrosos components de sèrie, com el far, la instrumentació, les unitats de canvi i el sistema de reposapeus, s’han integrat perfectament.

Els accessoris de l’embragatge i el fre de mà són de Magura, el parafang del darrere i els suports de Wunderkind i el selló de xapa d’alumini de 2 mm de gruix i revestit de cuir autèntic.

Com a cirereta del pastís, Oehlerking va donar a la R 18 “The Crown” un acabat de pintura Champagne Platinum amb nacre, complementat amb el logotip de BMW adornat amb una petita corona.