Scram 411

Royal Enfield Scram 411 ADV Crossover.

Royal Enfield ha presentat avui la Scram 411, la primera ADV crossover de la marca. La nova Scram 411 és una scrambler urbana captivadora, accessible i capaç, amb el cor d´una motocicleta d´aventura.

Construïda sobre la contrastada plataforma de motor LS-410 de Royal Enfield i el xassis Harris Performance, la Scram 411 combina l’agilitat sobre l’asfalt urbà amb la capacitat més solvent sobre els terrenys més difícils. Els canvis realitzats a la geometria i ergonomia la fan ideal per a la ciutat, així com per carreteres i pistes difícils i impredictibles, fora de l’entramat urbà.

La Scram 411 segueix fidel al compromís constant de Royal Enfield per la recerca de nous horitzons i per construir motocicletes que puguin ser la companyia perfecta per a cada aventura.

La Scram 411 és una nova subespècie amb l’autèntic sentiment d’una scrambler i té l’aventura integrada al seu ADN. Es tracta d’una motocicleta que és àgil i divertida de conduir en vies urbanes, encara que és capaç d’afrontar de manera polivalent tot allò que se li presenti al davant.

La Scram 411 està propulsada per l’aclamat motor de 411 cc de 4 temps, injecció electrònica, doble arbre de ports en culata i motor monocilíndric refrigerat per aire/oli. El motor té una potència màxima de 24,3 CV a 6500 rpm i un par màxim de 32 Nm a 4000-4500 rpm que assegura una entrega de potència uniforme i un potent par al rang de les baixes revolucions que augmenta el rendiment total.

La motocicleta és fàcil de maniobrar en trajectes urbans amb pocs canvis de marxa i la confiança que inspira el rendiment del motor permet abordar fàcilment trams difícils a asfalt i fora de l’asfalt. La suspensió telescòpica delantera amb forquilla de 41 mm i un recorregut de 190 mm, juntament amb el recorregut de 180 mm a la part posterior amb un únic amortidor assegura una conducció estable i segura en diferents condicions de dificultat del ferm.

Els discs de fre del davant i del darrere amb ABS de doble canal proporcionen una frenada segura. El canvi de la geometria de conducció s’aconsegueix mitjançant pneumàtics delanters mixtos de 19 polzades. Combinats amb els pneumàtics de darrera de 17 polzades, són els elements fonamentals per aconseguir una maniobrabilitat àgil de la motocicleta. Els pneumàtics mixtos asseguren una subjecció segura sobre asfalt i sobre graella solta, a la vegada que aportin la combinació perfecta de subjecció sobre el ferm i traçat en vies difícils.

El seient de la nova Scram 411 s’ha redissenyat per proporcionar més comoditat en conducció prolongada. El nou seient únic reflecteix l’estil urbà de la motocicleta i ofereix una gran comoditat tant pel conductor com per l’acompanyant als desplaçaments urbans llargs, igual que per camins poc transitats. L’alçada accessible del seient facilita les maniobres de la motocicleta a parat.

L’ergonomia de conducció de la Scram 411 és nota ferma i segura. La posició del manillar i l’alçada del seient proporcionen una experiència de conducció dinàmica i atractiva. Vaig mantenir una postura dominant i confortable a la vegada que resulta fàcil de muntar en posició sentada o de pie. La nova motocicleta compta amb quatre instruments digital i analògic que proporciona un accés fàcil a informació essencial a la pantalla digital.

El quadre d’instruments també compta amb un comptaquilòmetres parcial, rellotge horari, nivell de combustible amb advertència de nivell baix i recordatori de servei. El navegador Royal Enfield Tripper està disponible de sèrie a totes les versions de la Scram 411.

Els nous i alegres colors estan dissenyats per destacar i li donen un aire urbà inconfundible, amb ombres fosques combinades amb colors de contrast per ressaltar i barrejar-se amb la cultura artística urbana. Les versions bàsiques de la Scram 411 estan disponibles en groc grafit, vermell grafit i blau grafit, totes elles amb el dipòsit en color gris metàl·lic “Gun Grey” decorat amb colors distintius i cintes de color a joc als pneumàtics, el PVPR és de 4.989€. La versió de gamma alta, en dos colors —White Flame i Silver Spirit— disposa de dos colors de dipòsit, amb un disseny gràfic original i el seu PVPR és de 5.189 €.