Senyals per canviar els discos de fre

NG Brakes ens dóna les claus per saber quan hem de canviar els discos de fre.

NG Brakes ha recopilat una sèrie de senyals que indiquen que cal visitar el taller per canviar els nostres discos de fre.

SENYALS

  1. La més evident està directament relacionada amb el gruix dels discos de fre. Al mateix nucli del disc apareix gravada la següent inscripció: MIN.TH i uns mil·límetres concrets. Aquest serà el gruix mínim que pot assolir sense que el seu rendiment es vegi compromès. Cada cert temps, especialment quan el disc porta usant-se força, és recomanable mesurar el gruix amb un calibre. Per als qui no en disposin un, hi ha un detall que també pot indicar que és moment de canvi. Entre la zona de suport de la pastilla amb el cantell exterior o les zones verges de la pista de frenada es dóna un petit esglaó; si aquest esglaó ha desaparegut potser el gruix ja està arribant als seus mínims.
  2. Les mateixes frenades poden donar també alguna pista. Si, per exemple, una vegada els frens ja han agafat temperatura, es noten vibracions al frenar, això pot indicar que hi ha deposicions irregulars del ferode. Aquest problema té solució, sempre que s’agafi a temps, per la qual cosa és fonamental prestar molta atenció a les sensacions durant la conducció. Un altre senyal similar pot arribar des de les manetes de fre. Si es nota certa pèrdua en el tacte, encara que no ha d’estar directament relacionat amb un problema al disc, sí que mostra un mal funcionament del sistema de frenada. El millor en aquests casos és apostar per una revisió completa al taller.
  3. Un altre senyal evident i fàcilment detectable té a veure amb l’estat dels forats de refrigeració del disc. De tant en tant, és recomanable revisar la forma; si aquesta ha perdut regularitat és una prova inequívoca que cal canviar-ho.
  4. Finalment, el senyal al qual mai no s’hauria d’arribar. Quan els discos de fre pateixen una punta tèrmica molt alta, la seva estructura interna es pot veure fracturada, cosa que provocarà que no torni a funcionar correctament i fins i tot que arribi a doblegar-se. És fonamental que si això passa, es porti la moto al taller de manera immediata per canviar el disc malmès.

Visita el web oficial www.ngbrakes.com