Super Soco TS Hunter

Super Soco TS Hunter – Naked elèctrica

La Super Soco TS Hunter és una moto equivalent a 125 cc (no ciclomotor) i complementa la retro TC-Max com a Naked d’agressiu disseny esportiu a un preu molt més assequible (3.649 €) i amb una autonomia màxima de 200 km (25km /hr) equipant una segona bateria opcional.

Aquesta TS Hunter és la següent aposta de Super Soco en la categoria L3e, o el que és el mateix, motocicletes i no ciclomotors, juntament amb el scooter “Roda Alta” CPX i la moto Neo-Retro TC-Max. Cap d’aquests models supera la potència de 11 kW (15 CV) amb la qual cosa són equivalents a una moto de 125 cc, permetent el seu ús automàticament als usuaris amb carnet de cotxe amb més de tres anys d’antiguitat, i per descomptat, també a tots els que compten amb carnet de moto (des dels 16 anys amb carnet A1).

Aquesta nova TS Hunter es diferencia de la coneguda TC-Max en el seu estil de naked esportiva, lluint una nova estètica de formes més musculoses amb un conjunt far 100% LED de triple òptica . A aquest disseny esportiu-agressiu cal afegir unes petites ales als laterals del dipòsit que recorden les que es van emprar a les carreres de MotoGP abans de la seva prohibició. Darrere es fa servir un pilot amb efecte 3D per a la llum de posició a través de 4 prismes verticals, mentre que per a la llum de fre s’utilitza una matriu de díodes situada al centre del conjunt.

A diferència de la TC-Max, aquesta TS Hunter disposa d’un motor sense escombretes de 2,5 kW integrat a la boixa de la roda del darrere. L’alimentació del motor va a càrrec d’una bateria de liti de 60V 32Ah que es pot complementar opcionalment amb una segona bateria de característiques idèntiques duplicant l’autonomia que arriba a assolir en aquestes condicions els 200 km circulant a una velocitat constant de 25 km/h .

L’allotjament de les bateries es troba a l’interior del fals dipòsit i, al damunt, es disposa d’una safata per portar la documentació i un antirobatori (amb una sola bateria s’amplia la capacitat de càrrega amb el buit de la segona bateria ). Aquestes bateries són extraïbles i disposen de nansa per transportar-les a un domicili particular on es recarreguen a un endoll estàndard en tan sols 3 hores i mitja (cada bateria) amb un carregador ràpid de 10A.

Les suspensions van a càrrec d’una forquilla invertida al tren davanter i un monoamortidor al darrere amb llantes de 17 polzades, emprant un pneumàtic davanter de més amplada (100/80-17) que el de la TC-Max per reforçar aquest comportament esportiu (darrere 120/70-17). Cada llanta compta amb el corresponent disc de fre, disposant el davanter d’una pinça d’ancoratge radial. El funcionament dels frens és combinat (CBS).

El panell d’instruments és el mateix que l’empleat per al CPX: una pantalla LCD panoràmica amb ajustament de brillantor automàtic que mostra amb grans dígits la velocitat de creuer sota l’arc de l’amperímetre (consum del motor), mode de conducció emprat (fins a 3 ), temperatura ambient, rellotge horari, comptaquilòmetres total i parcial, estimació de l’autonomia restant en quilòmetres, i càrrega a nivell gràfic i percentual de la bateria (en cas d’emprar dues bateries es mostra automàticament la càrrega de la segona). Sota la pantalla hi ha una filera de testimonis lluminosos.

Amb aquestes característiques la TS Hunter desenvolupa una velocitat màxima de 75 km/h més que suficient per a una utilització urbana i de rodalies.

El consum en proves d’homologació va ser de 2,8 kWh cada 100 km. Emprant tarifa nocturna (preu de l’energia 0,126554 €/kWh) i aplicant l’IVA reduït (10%), els 100 km tenen un cost que no supera els 75 cèntims d’euro.

La Super Soco TS Hunter començarà la seva distribució final de març amb un preu de llançament molt atractiu: 3.649 €! La nova TS Hunter s’ofereix amb dos colors: negre i blanc.