Sykes, “realment content” després del seu primer test amb Puccetti Kawasaki

Tot i el temps limitat a la pista a causa del mal temps, Sykes va poder completar els seus primers quilòmetres amb el seu nou equip i recuperar sensacions en el seu retrobament amb la Kawasaki.

Tom Sykes va reprendre el contacte amb el Campionat del Món MÒTUL FIM Superbike la setmana passada quan es va unir a l’equip Kawasaki Puccetti Racing per primera vegada des de l’anunci que competiria per a l’escuderia italiana la temporada 2023. Sykes i l’equip van viatjar al Circuit de Jerez – Ángel Nieto per dur a terme un primer test hivernal, tot i que el pilot anglès va participar només en el segon dia d’assajos, divendres, ja que la pluja i una pista mullada van interrompre l’acció del primer dia i la van limitar durant la darrera jornada .

Sykes va registrar un millor temps de 1’40.949s durant el test, que en el seu cas es va concentrar a la segona part de divendres, quan les condicions de la pista van millorar. En aquestes hores, va completar 35 voltes a bord de la ZX-10RR amb la què competirà el 2023. El seu millor crono es va quedar al voltant d’un segon del ritme marcat pel seu excompany d’equip, Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), qui va deixar un 1’39.911 com a referència d’aquests assaigs. El pilot nord-irlandès també va participar únicament el segon dia de proves.

Reflexionant sobre la primera sortida a pista amb el Puccetti Kawasaki, Sykes va assenyalar: “Ha estat agradable estar en un territori familiar. El test en si, honestament? Estava parlant amb un amic abans de la prova i em va preguntar per les meves expectatives. Li vaig donar la meva resposta, i hem superat aquesta resposta. Estic molt content, sincerament, perquè considerant-ho tot ha estat molt agradable treballar amb tot l’equip Kawasaki Puccetti Racing i començar la relació. El test ha quedat molt comprimit, però, sincerament, m’ha sorprès gratament el resultat final. A partir d´aquí sabem que tenim un pla clar. En general sabem on podem avançar a partir d’ara. Estic content i amb ganes de passar més temps amb l’equip i en pista amb la moto al proper test”.

Parlant de les sensacions que va tenir en tornar a pilotar la ZX-10RR, Sykes va assenyalar: “Vaig pujar a la moto i, per descomptat, et sents en un territori familiar. Evidentment, vaig sortir a pista i encara faltaven algunes coses per sentir-me còmode. Coses com la posició del manillar, entre d’altres. El dia abans del test hi vaig anar una mica expectant. Si pogués assolir aquest objectiu, llavors podria acceptar-ho com un bon punt de partida. I he de dir que aquest objectiu i les expectatives es van complir. Sé que hi ha feina per fer. Va ser genial passar temps amb Manuel i comprendre els seus objectius i expectatives. He de dir que estic molt content amb aquesta prova inicial, especialment considerant que va ser una segona tarda força ocupada. Necessitàvem testar alguns elements clau, i no teníem el luxe de fer tandes llargues a la pista. Tenint en compte que només tenia 34 voltes al paquet, realment sento que hi ha un gran marge de millora i només això ja em motiva”.