Torna el Ténéré Spirit

Els propietaris del model Ténéré 700 i les seves versions, tornaran a gaudir del Ténéré Spirit els dies 15 i 16 de juliol als Pirineus catalans.

Yamaha recupera el Ténéré Spirit, un esdeveniment que fa alguns anys va reunir en diverses edicions els amants del món aventura de Yamaha i que torna amb tota la força revivint l’esperit d’aventura que sempre ha anat lligat a la família Ténéré.

Els dies 15 i 16 de juliol són les dates triades per a la celebració d’aquest esdeveniment on els assistents trobaran un programa ple d’activitats el centre neuràlgic del qual serà el Pascuet Offroad Center, ubicat al peu del Pirineu de Lleida.

L’objectiu principal del Ténéré Spirit és gaudir amb la Ténéré 700 i poder assaborir l’aventura en un entorn increïble i amb la companyia d’altres usuaris que comparteixen la mateixa passió. Tot això amb el suport dels professionals de la marca i les seves celebritats, com Pol Tarres, Sara García, Javi Vega, Ahikar Azcona i Jordi Arcarons. Per això s’han dissenyat dues rutes mixtes asfalt/offroad diferents, amb navegació mitjançant GPS i amb un recorregut d’uns 250 km.

La ruta d’Iniciació està dirigida a aquells pilots que fan els seus primers passos al món del trail offroad, combinant un 70% d’asfalt i un 30% d’offroad, compost aquest últim majoritàriament per accessibles pistes forestals alternant diferents tipus de terrenys. A l’opció de ruta de nivell Avançat, aquells amb més experiència en el pilotatge offroad, s’enfrontaran a un recorregut combinant de 50% d’asfalt i 50% d’offroad. Amb seccions de tot tipus entre pistes forestals, camins estrets, pujades, baixades amb diferents tipus de terreny, incloent-hi trams més tècnics en què es requereix un mínim nivell bàsic de pilotatge offroad.

Acabada la ruta els assistents tindran temps de relaxar-se a les instal·lacions de Pasquet OffRoad Center i compartir les experiències viscudes amb els altres assistents en un ambient distesos on encara els esperen moltes més sorpreses.

Un programa ple d’activitats:

A més de les dues rutes programades i que són sens dubte la gran estrella de l’esdeveniment, el Ténéré Spirit acollirà diferents activitats per completar l’experiència dels assistents:

  • Ténéré Challenge: Encara que el Ténéré Spirit és un esdeveniment no competitiu, aquells als quals els encanta mesurar-se a si mateixos i lluitar contra el crono podran participar a la Ténéré Challenge, un tram cronometrat 100% trail offroad en què els pilots podran treure el màxim partit de les possibilitats offroad de la Ténéré 700 i optar a un gran nombre de premis.
  • Espectacle d’acrobàcies de Pol Tarrés: El pilot i Youtuber català ha revolucionat el panorama mundial de pilotatge de models d’aventura de gran cilindrada amb els seus increïbles vídeos pilotant una Ténéré 700. Durant l’esdeveniment Pol realitzarà un xou en exclusiva per als assistents.
  • Ténéré School: Els assistents sortiran de l’esdeveniment amb uns coneixements ampliats en tots els sentits gràcies als ambaixadors oficials de Yamaha, que ensenyaran com configurar la Ténéré 700 per afrontar un repte com el d’aquest esdeveniment.
  • Briefing de la ruta by Jordi Arcarons: Tots els participants viuran l’esperit dakarià des del primer moment, sentint-se pilots professionals per un dia en assistir la nit prèvia a l’esdeveniment principal, a un briefing impartit pel pluricampió Jordi Arcarons, membre de l’equip oficial Yamaha Ral·li, que donarà tots els detalls dels punts clau de la ruta i atendrà tots els dubtes que puguin tenir els participants.
  • Curs de pilotatge offroad by Jordi Arcarons / Sara García & Javi Vega: El mateix Jordi Arcarons, juntament amb els dakarians Sara García i Javi Vega, posaran els seus coneixements i experiència a disposició de tots els participants en un curset pràctic de tècnica de pilotatge offroad, el dia previ a l’esdeveniment, perquè els assistents el puguin aplicar durant la ruta.
  • Yamalube Service àrea: En el punt d’avituallament previst durant la ruta, els participants trobaran la zona Yamalube Service Area, on personal tècnic de Yamaha atendran les possibles incidències que puguin sorgir durant l’esdeveniment, oferiran consells i donaran suport mecànic als pilots participants.

Més informació sobre requisits per a la participació i inscripcions a https://www.yamaha-motor.eu/es/es/experiences/tenere-spirit-2022/#/